fbpx

Ruta per Croàcia (VI): Un matí al Parc Nacional dels Llacs de Plitvice

17 des., 20152 comments

El Parc Nacional dels Llacs de Plitvice és una d’aquelles parades obligades en qualsevol ruta per Croàcia. Declarat Patrimoni de la Humanitat des de 1979, a part de ser un espectacle de la naturalesa també està molt vinculat a la història més recent del país ja que la guerra del Balcans va esclatar just en aquest punt el 31 de març de 1991.

Aquell dia els rebels serbis van agafar el control de la seu del parc i, posteriorment, van convertir els hotels en comissaries i van saquejar totes les propietats del parc, que van començar a recuperar-se després que els croates recuperessin el control de la zona l’any 1995.

Tot i que havíem llegit en alguns llocs que si planificaves visitar el Parc Nacional de Krka podies estalviar-te Plitvice o a la inversa, sincerament no ens penedim pas d’haver anat als dos ja que, tot i tenir algunes similituds, l’experiència que vius en un i altre és molt diferent. Aquí us vam explicar com havia estat la nostra visita per Krka.

Nosaltres havíem passat la nit a la zona i vam decidir començar la ruta ben aviat (abans de les nou ja havíem accedit a l’aparcament), però tot i això ja hi havia molta gent.

Tingueu en compte que és una de les grans atraccions turístiques del país i si hi aneu en temporada alta és millor evitar les hores centrals del dia (per la quantitat de gent, però també per la calor que hi podeu passar en el cas que agafeu un dia de sol radiant).

Parc Nacional dels Llacs de Plitvice a Croàcia

Accedir al Parc Nacional dels Llacs de Plitvice

El més recomanable és accedir al parc per l’entrada 2 (hi ha un aparcament que costa 7 kunes l’hora (1€/hora, aproximadament). El preu de l’entrada és car, no ens enganyem, però va variant en funció de les temporades turístiques. Durant la temporada alta (juliol i agost) l’entrada pels adults costa 180 kunes (23,75€); en temporada mitja (abril i juny i setembre i octubre) el preu és de 110 kunes (14,50€) i en temporada baixa (del novembre al març) costa 55 kunes (7,25€).

Un cop a dins al Parc, en funció del temps que un hi vulgui dedicar, hi ha vuit rutes marcades per conèixer els diversos llacs. Les rutes vénen definides per lletres A, B, C, E, F, H i dues rutes K. Encara que vulguis fer la més curta, el preu de l’entrada serà el mateix.

Les rutes més curtes, la A i la E, duren de dos a tres hores, i la més llarga, la ruta K, té una durada d’entre sis i vuit hores.

Una de les més recomanables és la que dura entre 4 i 6 hores, concretament la ruta H, que s’inicia a l’entrada 2 i comença el recorregut des de la part alta del parc. Però si s’entra per l’entrada 1, aquest mateix període de temps equivaldria al recorregut C. És la millor ja que et dóna temps a veure tots els llacs tranquil·lament, fer fotos i fer alguna parada per descansar. Durant el recorregut vas a peu, però també fas alguns trams amb autobús i amb vaixell.

Heu de saber que els llacs estan ubicats en diferents desnivells, com si es tractés de terrasses naturals, per això és més recomanable començar pels llacs superiors i anar seguint el camí de baixada cap als inferiors.

De fet, nosaltres vam optar per la ruta H i vam estar poc més de quatre hores caminant pel parc. No és complexa, ja que gairebé tot el recorregut es fa sobre passarel·les de fusta o camins naturals senyalitzats, però cap al final, si es vol arribar al mirador Visovac (un dels punts més elevats del Parc), s’ha de pujar un bon tram d’escales. De fet, localitzat el mirador Visovac va ser l’únic que ens va costar una mica, ja que la senyalització no és gaire clara per arribar a aquest punt, però la resta de camins estan perfectament senyalitzats i no tenen pèrdua.

Parc Nacional dels Llacs de Plitvice a Croàcia

Això sí, heu de tenir en compte que si voleu que amb l’entrada us facilitin un mapa del parc per anar seguint la ruta (seria el més lògic) l’haureu de pagar a banda! Segurament, per no estar disposats a pagar més pel mapa (costa 20 kunes) va ser el que va fer que per trobar el mirador Visovac ens desorientéssim una mica, però ja ens havia semblat prou cara l’entrada com per haver de pagar encara més per un mapa que faríem servir durant unes poques hores.

A la pàgina web del Parc Nacional dels Llacs de Plitvice hi ha informació sobre les rutes, però no he estat capaç de trobar cap mapa amb les rutes que us pugueu imprimir des de casa. Així que l’únic consell que us podem donar si no voleu pagar el mapa, és que feu una fotografia amb el mòbil als panells informatius que hi ha als accessos al Parc i on hi ha mapes de totes les rutes. És una solució una mica cutre, però al cap i a la fi és pràctica!

Tingueu en compte que trieu el recorregut que trieu per conèixer el parc, tots són circulars, de manera que sempre acabareu tornant al punt de partida on heu deixat el cotxe.

Prepareu-vos per gaudir d’un paisatge esplèndid, que varia moltíssim en funció de l’època de l’any, ple de llacs i cascades d’aigües cristal·lines. Sense cap mena de dubte, és un dels indrets més recomanables de Croàcia.

Heu estat mai al Parc Nacional dels Llacs de Plitvice? Si aneu a Croàcia, l’incloureu en els vostres plans?

Reserva aquí els millors hotels de Croàcia al millor preu
Estalvia 15 € en la teva propera reserva d’allotjament a Booking aquí
Aconsegueix un 10 % de descompte en la teva propera reserva a Booking aquí
Et regalem 25 € per la teva primera reserva amb Airbnb. Fes clic aquí
Reserva la teva assegurança de viatge amb un 5% de descompte aquí
Reserva aquí els millors tous i excursions per Croàcia en castellà

Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!

També et pot interessar… 

Visitem amb nens la nova 10D Experience de la Casa Batlló

Visitem amb nens la nova 10D Experience de la Casa Batlló

Després de molts mesos tancada mentre durava l’estat d’alarma, la Casa Batlló ha reobert les seves portes i ho ha fet amb una nova proposta que integra el modernisme de principis del segle XX amb les noves tecnologies i el món digital. Sota el nom de 10D Experience,...

Què fer a Cambrils amb nens aquest estiu

Què fer a Cambrils amb nens aquest estiu

Cambrils és una destinació fantàstica per gaudir d’unes vacances estiuenques amb família. Ubicat a uns 20 quilòmetres de la ciutat de Tarragona, és un municipi on hi podreu trobar platges, una àmplia oferta hotelera i gastronòmica i també nombroses activitats...

2 Comments

 1. Carla

  Hola Laia,

  Te escribo desde Perú y estoy planeando hacer un viaje de Croacia a Eslovenia casualmente con la ruta que esta realizando, pero tengo una gran duda: cómo realizaste el viaje de Croacia a Eslovenia (Bled)? fue en el carro que rentaste? saliendo desde Zagreb?
  Espero me puedas ayudar con esta duda y felicitaciones por tus rutas!!

  Saludos,
  Carla

  Reply
  • Laia Díaz

   Hola Carla!
   Muchas gracias por tu comentario y por leer el blog!
   Toda la ruta por Croacia y Eslovenia la hicimos con coche de alquiler. Lo alquilamos en Dubrovnik, nuestra primera parada y lo devolvimos en Zagreb, nuestra última parada. Puedes ver la ruta exacta que seguimos en este artículo: https://derutaenfamilia.com/2015/08/12/vuit-dies-de-ruta-per-croacia-i-eslovenia/
   Las carreteras son bastante buenas, lo único que hay que tener en cuenta es que para conducir por Eslovenia el coche debe pagar la “vigneta”, una pegatina que se pone en la luna delantera y que sirve para circular por todas las carreteras. Aunque hayas alquilado el coche en Croacia, cuando cruzas la frontera hay montones de sitios donde poder comprarla.
   Espero haberte ayudado. Cualquier otra duda, ¡escríbenos!
   ¡Saludos desde Cataluña!

   Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Ruta por Croacia y Eslovenia - […] 5: Parc Nacional Plitvice i […]

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *