fbpx

Japan Rail Pass o JR Pass. Què és i quant costa viatjar amb tren bala al Japó?

by | 28 maig 2023

És possible que si decidiu viatjar per lliure al Japó, una de les preguntes que us rondi pel cap sigui quin és el millor mitjà de transport per moure-us pel país. No dubteu més, la resposta és molt clara: el tren. De fet, usar el transport públic en aquests país és molt més fàcil del que pot semblar inicialment i molt més barat si aprofiteu per comprar la Japan Rail Pass.

Segur que alguna vegada a la vida heu sentit a parlar dels trens bala japonesos que, tot i que ara són molt similars al nostre AVE, la xarxa de vies i la seva excel·lent puntualitat els converteixen en el millor mitjà de transport públic per anar d’un punt a l’altre del Japó.

Què és la Japan Rail Pass o JR Pass

Els bitllets per viatjar amb el tren bala japonès són cars, no t’enganyarem, però hi ha un bitllet que únicament poden fer servir els estrangers que fa que aquests desplaçaments siguin força més assequibles.

Estem parlant de la Japan Rail Pass o JR Pass (en alguns llocs també es refereixen a ella com a JRP).

Es tracta d’un abonament de transport de la companyia japonesa de ferrocarril Japan Railways Group (JR), una marca sota la qual s’agrupen sis empreses que gestionen el transport ferroviari del país. Estem parlant de les companyies JR Kyushu, JR Shikoku, JR West, JR Central, JR East i JR Hokkaido.

La Japan Rail Pass serveix per viatjar de forma il·limitada i durant el període de validesa que s’esculli (7, 14 o 21 dies consecutius) amb qualsevol dels mitjans de transport que estan inclosos. Cal tenir en compte que no només són trens, també es poden fer servir algunes línies de metro, d’autobús i algun ferri.

viajar por japon en tren con Japan Rail Pass

No t’oblidis de l’assegurança de viatges

Per viatjar al Japó, especialment si t’acompanyen nens, et recomanem contractar una bona assegurança de viatge que et garanteixi assistència mèdica i sanitària

Nosaltres viatgem assegurats amb Mondo que ens ofereix unes cobertures molt àmplies en cas de necessitar qualsevol assistència durant el viatge. Si t’interessa, per ser el nostre lector, t’oferim un descompte directe del 5% a l’hora de contractar la teva assegurança de viatge.

Preu de la JR Pass el 2023

A continuació pots consultar els preus vigents de la Japan Rail Pass per aquest 2023.

Els menors de 6 anys viatgen de franc.

  Classe turista Classe turista Primera classe Primera classe
Validez Adults Nens de 6 a 11 anys Adults Nens de 6 a 11 anys
7 dies 295,9€ o 29.650¥ 147,9€ o 14.820¥ 349,7€ o 39.600¥ 174,8€ o 19.800¥
14 dies 358,8€ o 47.250¥ 178,2€ o 23.620¥ 473,4€ o 64.120¥ 243,8€ o 32.060¥
21 dies 452,9€ o 60.450¥ 224€ o 30.220¥ 607,1€ o 83.390¥ 310,7€ o 41.690¥

On comprar la Japan Rail Pass

És molt important tenir en compte que és obligatori comprar la Japan Rail Pass des de l’estranger, abans de l’inici del viatge, ja que no la venen al Japó. Si la perds durant el viatge, pensa que no podràs tornar a comprar-la, de manera que guarda-la com un tresor!

L’antelació màxima per a la compra és de tres mesos, no es pot comprar abans perquè caduca, però és un termini més que suficient ja que les agències que el venen l’envien al domicili sol·licitat un parell de dies després de fer la compra.

Cal bescanviar la JR Pass en arribar al Japó

La Japan Rail Pass que reps a casa no es pot fer servir directament, ja que el que arriba és una ordre d’intercanvi. Així doncs, en arribar al Japó cal buscar les oficines on es venen bitllets perquè et donin el teu JR Pass. N’hi ha tant als aeroports com a les principals estacions de tren. Allà comprovaran que al passaport hi consti un visat de “visitant temporal”. Això és perquè si accedeixes al país com a estudiant o treballador no la pots fer servir.

Un cop fet això, hauràs d’emplenar un formulari amb les teves dades i indicar els dies que desitges que estigui activa. Aleshores et donaran la teva Japan Rail Pass.

No cal activar-la el mateix dia que es vol començar a fer servir, es pot fer uns dies abans, com et vagi millor. De fet, es permet intercanviar-la amb un mes d’antelació abans del primer ús.

Japan Rail Pass

Com funciona la Japan Rail Pass

Un cop tingueu la Japan Rail Pass podreu accedir a qualsevol vagó de seients no reservats de les línies de JR. Només cal ensenyar el pas als vigilants que hi ha al costat dels torns d’entrada i sortida de les estacions. Aquests comprovaran que no estigui caducada i us deixaran passar. Com que no és un bitllet ordinari, no pots utilitzar els torns de les estacions, sempre hauràs de passar pel vigilant.

És molt recomanable reservar seient dels trens que tinguis previst fer servir, especialment en cas que et moguis pel país en un moment de molta afluència o per si vols assegurar-te un seient als shinkansen. Es pot fer a l’oficina de venda de bitllets. En aquest cas et donaran un bitllet amb un número de vagó i de seient i no hauràs de provar sort als vagons de seients sense reserva que solen anar molt plens.

No et quedis sense connexió a internet

Al Japó no hi ha roaming, així que si vols disposar de connexió a internet, et recomanem viatjar amb una targeta eSIM que inclogui un pla de dades perquè et puguis connectar a internet durant el teu viatge.

Per aconseguir un 5% de descompte a la teva targeta eSIM d’Holafly has d’accedir a la pàgina web oficial de Holafly, triar la targeta que més s’adapti a les teves necessitats i abans de finalitzar la compra afegir el codi DERUTAENFAMILIA.

Quins mitjans de transport inclou la Japan Rail Pass

Si disposes de la Japan Rail Pass pots fer servir els següents mitjans de transport durant el seu període de validesa:

  • Trens nacionals JR, incloent els trens bala (shinkansen). No estan inclosos els shinkansen els models Nozomi i Mizuho.
  • Trens limitats express (特流, tokkyū), express (流行, Kyūkō), ràpids (Express, Kaisoku), especials ràpids (New Rapid, Shin-Kaisoku) i locals (Normal, Futsū).
  • Línies urbanes de tren, inclosa la línia circular Yamanote de Tòquio, que passa per alguns dels principals punts turístics de la ciutat. És important destacar que el metro de Tòquio no està inclòs.
  • La majoria dels autobusos locals JR, a excepció de les rutes express.
  • El Ferri JR Miyajima.
  • El monorail de Tòquio, que uneix l’estació d’Hamamatsucho amb l’aeroport d’Haneda.
  • El Narita Express, que uneix l’aeroport de Narita amb el centre de la ciutat. Aquest tren requereix reserva de.
  • El Haruka, que uneix l’aeroport de Kansai amb Osaka, Kyoto i Maibara.

És a dir, a la Japan Rail Pass estan inclosos bona part dels transports que utilitzaràs per moure’t pel Japó.

Japan Rail Pass

Val la pena comprar la Japan Rail Pass

Això és com tot, cadascú ha de valorar quin ús farà dels trens del país per saber si li sortirà a compte comprar la JRP o no. Com ja hem comentat abans hi ha JRP amb tres períodes de validesa diferents: 7, 14 o 21 dies.

Tot i viatjar 10 dies pel Japó, nosaltres vam decidir comprar la 7 dies ja que els primers dies no pensàvem moure’ns de Tòquio, de manera que no la necessitàvem. 

Per estalviar-vos diners és important que planifiqueu la vostra ruta tenint en compte els períodes de validesa de la JRP perquè tot i que viatgeu 15 dies al país, podeu muntar una ruta en què els primers dies estigueu allotjats a Tòquio i els últims a Osaka, per exemple, i d’aquesta manera amb una de 7 dies en tindreu prou. I el mateix passa si hi viatgeu 20 dies, és molt possible que amb la de 14 sigui suficient i l’estalvi serà important.

Així doncs, nosaltres vam començar a usar la JRP el quart dia de viatge fins el darrer dia que estàvem al país, el desè.

És molt important que tingueu en compte que el període de validesa de la JRP funciona amb dies naturals, és a dir, no comença a comptar a l’hora del primer ús, sinó que ja compta el dia sencer. Un exemple: Si compres el passi de 7 dies i el primer tren que agafes és el dia 23 d’abril a les 18:00, la JRP serà vàlida fins el 29 d’abril a les 23:59h, no fins el 30 d’abril a les 17:59h.

Un cop explicat tot això, dir-vos que a nosaltres la JRP de 7 dies ens va costar 220 € per persona (preu 2016) i vam fer servir els següents trens:

  • De Tòquio a Kamakura (anada i tornada): 1.840 iens
  • De Tòquio a Kyoto: 13.800 iens
  • De Kyoto a Inari (anada i tornada): 280 iens
  • De Kyoto a Hiroshima: 11.290 iens
  • D’Hiroshima a Miyajimaguchi (anada i tornada): 820 iens
  • Ferri de Miyajimaguchi a Miyajima (anada i tornada): 340 iens
  • D’Hiroshima a Osaka: 10.430 iens
  • D’Osaka a Nara (anada i tornada): 940 iens
  • D’Osaka a l’aeroport de Kansai: 1.060 iens

En total, sense la JRP ens hauríem gastat 40.800 iens, uns 330€ al canvi, de manera que ens vam estalviar uns 110 €.

Codi ètic. Lliure

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Soc la Laia, una periodista de Tarragona apassionada dels viatges i la fotografia.

Potser t’interessa


 

Publicitat


 






Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 5% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompte



També et pot interessar

2 Comments

  1. Mireia

    Si un extranger que esta estudan al japo vol el rail pass per viatjar per japo en el seu temps lliure tenin una visa de estudiant pot aconseguir un rail pass?

    Reply
    • Laia Díaz

      Hola Mireia,
      Segons tenim entés, en el passaport hi ha de constar un visat de “visitant temporal”, que és el que et posen quan entres com a turista, és a dir, si s’accedeix al país com a estudiants o treballadors no es pot usar.
      Moltes gràcies per llegir el blog!

      Reply

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Content is protected !!