fbpx

Què veure a Colmar en 1 dia. Guia i mapa de la ciutat

by | 25 febr. 2023

Colmar va ser la nostra base d’operacions durant l’escapada a l’Alsàcia per visitar els mercadets de Nadal. Amb bones comunicacions i amb una àmplia oferta d’allotjaments, era perfecta per passar-hi les nits i estava relativament a prop de la majoria de pobles de la regió que volíem visitar. A més, visitar Colmar en 1 dia es temps suficient per gaudir dels majors atractius de la ciutat.

Colmar és capital del departament de l’Alt Rin i no exagerem si diem que, segurament, és una de les ciutats més boniques i pintoresques de França.

Com la majoria de pobles de l’Alsàcia, els carrers de Colmar recorden al poble on vivia la Bella del film La Bella i la Bèstia de Disney. Tot el seu entorn està envoltat de vinyes, però això també rep el sobrenom de la Capital dels Vins de l’Alsàcia.

A continuació, trobareu tots els indrets imprescindibles qué cal visitar a Colmar en 1 dia.

On allotjar-se a Colmar per Nadal

Si vols viatjar a Colmar, especialment per Nadal, és molt important reservar l’allotjament amb molta antelació, ja que els preus van pujant a mesura que s’acosten les dates i la disponibilitat baixa molt.

Colmar no és una ciutat gaire gran, però per impregnar-se al màxim de l’encant de l’indret, i especialment de l’ambient nadalenc, la nostra recomanació és que t’allotgis a prop del centre. Les nostres recomanacions d’allotjaments bons, bonics i (relativament) barats al centre de Colmar són les següents:

On aparcar durant a Colmar

Si arribes a Colmar amb el teu propi cotxe o amb un vehicle de lloguer has de saber què moure’s pel centre de la ciutat i aparcar és força complicat, ja que a força zones el trànsit està restringit i molts carrers són de vianants.

Com que no és fàcil trobar lloc per aparcar a Colmar, us deixem la referència d’uns aparcaments molt propers al centre on us aconsellem que aneu directament si no voleu perdre molt de temps donant voltes i voltes sense trobar lloc on deixar el cotxe.

  • Pàrquing Rapp: la primera hora és gratuïta.
  • Pàrquing Place de la Cathédrale: és gratuït de 19h a 9h i els diumenges, però habitualment és ple.
  • Pàrquing de la Montagne Verte: és el que vam fer servir nosaltres durant tots els dies que vam passar a Colmar i és al costat de l’església de Saint Matthieu. És a l’aire lliure i s’ha de pagar durant el dia, però hi sol haver molt moviment i és molt gran.

No t’oblidis de l’assegurança de viatges

Per viatjar a França, especialment si t’acompanyen nens, et recomanem contractar una bona assegurança de viatge que et garanteixi assistència mèdica i sanitària, ja que la Targeta Sanitària Europea no cobreix sempre el 100% de les incidències. 

Nosaltres viatgem assegurats amb Mondo que ens ofereix unes cobertures molt àmplies en cas de necessitar qualsevol assistència durant el viatge. Si t’interessa, per ser el nostre lector, t’oferim un descompte directe del 5% a l’hora de contractar la teva assegurança de viatge.

Què veure a Colmar en 1 dia

La Petite Venise

La Petita Venècia és un barri de casetes tradicionals alsacianes que s’ubiquen al llarg de la riba del riu Launch. És un dels punts més pintorescs i bonics que es poden visitar a Colmar. Són habituals les passejades amb barca pel riu, tot i que a l’hivern el fred és intens, així que si us ve de gust passejar-hi, abrigueu-vos bé.

qué ver en Colmar en 1 día
qué ver en Colmar en 1 día

Quai de la Poissonnerie i Quartier des Tanneurs

Un altre barri imprescindible de Colmar és el districte de la Peixateria (Quai de la Poissonnerie), anomenat així perquè aquí es van instal·lar els pescadors de la ciutat. A banda, també hi ha el Districte de l’Adober (Quartier des Tanneurs) que, com en el cas dels pescadors, porta aquest nom per l’ofici de les persones que vivien en aquesta zona. Aquí les cases destaquen pel seu entramat de fusta, en aquest cas sobre fons de color blanc.

Tours i activitats per fer a Colmar

Casa Pfister

És el primer exemple d’arquitectura renaixentista a la ciutat. Va ser construïda durant la primera meitat del segle XVI pel barreter Ludwig Scherer. Se la considera la casa més bonica de Colmar gràcies als seus impressionants frescos.

Casa Koifhus o Ancienne Douane

Aquest edifici va ser construït a mitjan segle XV per acollir l’Antiga Duana de la ciutat, convertint-se en l’edifici civil més gran de Colmar en aquella època.

Casa dels Caps

Aquest edifici de principis del segle XVII, deu el nom a les 106 caps que decoren la seva façana. Coronant la casa es troba l’estàtua d’un boter que va ser afegida en 1902.

qué ver en Colmar en 1 día

Casa de la Policia

És un dels edificis més emblemàtics de la Plaça de la Catedral. Va començar sent l’ajuntament de la ciutat i, més tard, va passar a ser el lloc de guàrdia de la policia. Va ser construïda sobre les ruïnes de l’Església de Sant Martí, de la qual avui en dia únicament se’n conserva una cripta declarada Monument Històric.

Colmar en 1 día

Casa Adolfo

També ubicada a la Plaça de la Catedral, va ser construïda a mitjan segle XIV. De fet, es considera que és la casa més antiga de Colmar. La seva façana d’estil gòtic alemany va ser declarada Monument Històric.

qué ver en Colmar en 1 día

Colegiata de Sant Martí

És el recinte religiós més gran de la ciutat i se la considerada una de les majors i més belles esglésies gòtiques de la regió de l’Alsàcia. Es pot visitar cada dia de 08.00 a 18.30 hores de manera gratuïta.

qué ver en Colmar en 1 día

Església Dominicana

Santuari construït al segle XII per l’Ordre dels Predicadors. Durant els seus molts segles d’història ha patit nombroses transformacions. Actualment, alberga algunes de les principals obres d’art del pintor alemany Martin Schongauer. L’entrada és conjunta amb el Museu Unterlinden.

Església de Sant Mateu

Va ser construïda al segle XIII pels franciscans, però amb la Reforma Luterana de finals del segle XVI, l’església va passar a mans dels protestants. Gràcies a la seva impressionant acústica, aquí se celebra cada any el Festival Internacional de Música de Colmar.

L’horari d’obertura és de 10.00 a 12.00 i de 15.00 a 17.00 hores. Durant les celebracions religioses roman tancada al turisme. L’entrada és gratuïta.

Antic Convent dels Dominics

La part més antiga de l’edifici és el claustre que data del segle XII. Després de la Primera Guerra Mundial va passar a ser la Biblioteca Municipal, albergant més de 1.200 manuscrits, el més antic del segle VIII.

Museo Unterlinden

El Museo Unterlinden de Colmar és un dels museus més visitats de França. La peça principal de l’exposició és el Retaule d’Isenheim, un políptic catalogat com una de les grans joies del gòtic alemany. 

L’entrada general costa 13 € i la reduïda 11 €.

El mapa de Colmar

A continuació, us compartim un mapa on trobareu marcats els punts de màxim interès que heu de tenir en compte quan planifiqueu què veure a Colmar en 1 dia.

Codi ètic. Lliure

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Soc la Laia, una periodista de Tarragona apassionada dels viatges i la fotografia.

Potser t’interessa


 

Josselin. Què fer al poble del castell reflectit al riu Oust

Josselin. Què fer al poble del castell reflectit al riu Oust

El nom de Josselin està estretament lligat al seu impressionant castell. Potser no heu sentit a parlar mai d'aquest poble, però és inevitable haver vist alguna vegada una imatge de la seva imponent fortalesa a la vora del riu Oust. Josselin és un poble molt petit, amb...

Publicitat


 






Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 5% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompte



També et pot interessar

Josselin. Què fer al poble del castell reflectit al riu Oust

Josselin. Què fer al poble del castell reflectit al riu Oust

El nom de Josselin està estretament lligat al seu impressionant castell. Potser no heu sentit a parlar mai d'aquest poble, però és inevitable haver vist alguna vegada una imatge de la seva imponent fortalesa a la vora del riu Oust. Josselin és un poble molt petit, amb...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Content is protected !!