fbpx

Palma en un dia. Què visitar durant 24 hores a la capital de les Illes Balears

by | 6 ag. 2021

Ciutat de Palma és la porta d’entrada de molts viatgers que arriben a l’illa de Mallorca. És la capital de les Illes Balears, la més propera a l’aeroport i on hi ha el principal port de passatgers. 

És una ciutat agradable, a tocar del mar, amb un centre històric molt agradable de recórrer i amb un clima privilegiat. Malgrat que durant la nostra ruta pel Mallorca volíem fugir de grans nuclis, no vam voler deixar l’oportunitat de gaudir de Palma durant unes hores. Així que, si com nosaltres només tens previst fer una parada breu per la ciutat, esperem que et sigui útil aquesta guia sobre què visitar a Palma en 1 dia.

Palma en 1 dia
Palma en 1 dia
Palma en 1 dia
Palma en 1 dia

Qué fer a Palma en 1 dia

Les millors fotos de Palma des del Parc del Mar

Sense cap mena de dubte, la Catedral de Palma és un símbol de la ciutat i també de l’illa. La millor perspectiva d’aquest singular edifici, ubicat sobre un punt elevat i flanquejat pel Palau de l’Almudaina i el Palau Episcopal, s’obté des del Parc del Mar. Allí hi ha un estany que permet gaudir d’un reflex gairebé perfecte. Això sí, ha de ser a primera hora del matí, ja que durant el dia hi funciona un sortidor que fa moure l’aigua i la perfecció del reflex es perd. Per això us proposem que comenceu la vostra ruta per Palma en un dia per aquest espai, des d’on podreu fer una de les fotos més boniques de la ciutat.

Palma en 1 dia
Palma en 1 dia

La millor ensaïmada de Palma

Com que segurament tindreu gana, a continuació, us explicarem on podeu anar a esmorzar la millor ensaïmada de Palma. En trobareu a molts llocs, però poques són tan bones com les que preparen a Can Joan de s’Aigo.

És el local que qualsevol mallorquí et recomanaria per anar a menjar ensaïmades. Ara bé, també ofereixen una àmplia varietat de propostes salades típicament mallorquines, com ara cocarrois, rubiols o panades. 

Malgrat la seva popularitat, els preus són molt raonables i molt similars als que podries trobar en qualsevol forn o pastisseria. Actualment, tenen tres locals a la ciutat, però el més emblemàtic i antic és el que està ubicat al carrer Sanç número 10. No perdeu detall de les seves rajoles i de totes les fotografies que pengen de les parets.

Can Joan de s'Aigo
Can Joan de s'Aigo
Can Joan de s'Aigo

Visitar les terrasses de la catedral de Palma

Un cop tingueu l’estómac ple i les piles ben carregades, us animem a fer una de les propostes més espectaculars que es pot fer a Palma: pujar a les terrasses de la Catedral. 

Cal pujar 137 graons per una escala de cargol, un ascens que no es fa especialment pesat, ja que és prou ample i hi ha finestres que van deixant passar la llum. Un cop a dalt, més enllà de les vistes sobre tota la ciutat i de la magnificència de l’espai, el més impressionant és poder contemplar d’aprop els 1115 cristalls que conformen l’enorme rosassa. Sabíeu que és la més gran del món d’època gòtica amb un diàmetre que supera els once metres?

Des d’aquí podreu contemplar amb detall espais com el Palau de l’Almudaina i el Palau Episcopal, els nombrosos campanars que sobresurten entre l’entramat de cases i, fins i tot, divisareu el Castell de Bellver, ubicat en un turó als afores de la ciutat.

Aquesta visita únicament s’ofereix de maig a octubre, requereix reserva prèvia i heu de tenir en compte que, per raons de seguretat està prohibit l’accés a menors de 8 anys.

Terrasses de la Catedral de Palma
Terrasses de la Catedral de Palma
Terrasses de la Catedral de Palma
Terrasses de la Catedral de Palma
Un cop acabat el passeig per la terrassa, us recomanem gaudir de l’interior de la Catedral (o Seu, com l’anomenen els locals). És una meravella! No us perdeu la capella lateral amb un mural ceràmic de Miquel Barceló. A nosaltres ens va generar opinions contraposades… 

L’entrada costa 20 € i inclou les terrasses, la visita a la catedral i el Museu d’Art Sacre. Cal reservar-ho amb antelació, ja que l’aforament està limitat. Entrar únicament a la Catedral costa 8 €.

Creiem que no és una proposta barata, però l’espai i les vistes són impressionants! 

Catedral de Palma
Catedral de Palma

Una visita guiada pel centre

Si us ve de gust conèixer els secrets més ben amagats de Palma, la nostra recomanació és que fer una visita guiada. 

En el nostre cas, que viatgem amb nens petits no sembla la millor de les idees, però si aconseguiu que us expliquin coses que els poden interessar seran els primers en escoltar atentament.

En el nostre cas vam fer una visita durant la qual, més enllà d’explicar-nos història i curiositats sobre la ciutat, la Lola de Guies Tomir, es va oferir a portar-nos al vestíbul de l’Ajuntament, on hi descansen diversos gegants i altres figures festives, a la jugueteria més antiga de Palma, La Industrial, i a Can Balaguer, una casa senyorial recuperada on s’hi conserva una enorme casa de nines.

És habitual que els guies adaptin una mica les seves explicacions si veuen que en els grups hi ha nens, així que no us ho penseu.

Palma en 1 dia
Can Balaguer, Palma
Palma en 1 dia
Can Balaguer, Palma

Altres propostes a tenir en compte

Si us ve de gust accedir a altres espais emblemàtics de la ciutat, preneu nota de les següents opcions per visitar durant un viatge a Palma en un dia.

Palau de l’Almudaina

Actualment, és una de les residències de la Família Reial Espanyola, això fa que algunes parts estiguin tancades al públic. Es tracta d’un edifici és d’origen romà, que va ser modificat pel regne musulmà i després adaptat com a alcàsser.

Durant l’hivern (d’octubre a març) obre de 10 a 18 hores i a l’estiu (d’abril a setembre) de 10 a 16 hores de dimarts a divendres i de 10 a 19 hores dissabtes i diumenges. Els dilluns està tancat. El preu de l’entrada general és de 7 €. Els menors de 5 anys no paguen i el darrer dissabte de cada mes l’entrada és gratuïta per a tothom.

La muralla

Dalt Murada és com es coneix al tram de la muralla medieval que envoltava la ciutat i que va del Carrer Portella a l’Arc del Carrer Almudaina, a prop de la Catedral de Palma. Passegeu-hi per contemplar la magnificència de la Seu i també tindreu unes fantàstiques vistes sobre el Parc de la Mar. Per arribar-hi, us recomanem que passeu pel jardí anomenat S’Hort del Rei, amb unes fonts precioses. 

Catedral de Palma
Palma en 1 dia
Palma en 1 dia
Palma en 1 dia

Mercat de Santa Catalina

El mercat de Santa Catalina integra la modernitat amb les parades i espais que conserven la seva personalitat local i illenca. És un bon lloc per comprar peix fresc que arriba directament de la llotja que hi ha a poca distància. Els dissabtes és un lloc molt concorregut per prendre alguna cosa o degustar vins i formatges.

Està obert de dilluns a dissabte de 7 a 17 hores.

Castell de Bellver

Aquest castell, que ofereix una de les millors vistes sobre tota la badia i la mateixa illa de Mallorca, acull el Museu d’Història de la Ciutat. D’estil gòtic, és l’únic castell de planta circular que hi ha a Espanya.

Durant l’hivern (d’octubre a març) obre de 10 a 18 hores i a l’estiu (d’abril a setembre) de 10 a 19 hores de dimarts a divendres. Els diumenges i festius obre de 10 a 15 hores. Els dilluns està tancat. El preu de l’entrada general és de 4 €. 

On menjar a Palma

Si no voleu perdre gaire temps dinant, però no voleu renunciar a dinar bé i barat més enllà dels locals de fast-food, el vostre lloc és Casa Julio. Situat al centre de Palma, a tocar de l’Ajuntament, Casa Julio ofereix un menú del dia insuperable pel que fa a relació qualitat/preu. Per 11 € teniu quatre opcions de primer i quatre de segon, amb la beguda inclosa. Racions generoses entre les quals trobareu propostes genuïnament mallorquines, com l’arròs mariner o el frit mallorquí. És un restaurant de menú tradicional, on hi trobareu tant als obrers que estan treballant a la zona, com funcionaris o turistes que s’hi apropen per la seva bona fama. Heu de tenir en compte que per no haver de fer molta cua, per aconseguir taula cal reservar. També que el vostre torn per dinar no durarà gaire més d’una hora, o sigui que és perfecte per aturar-vos una estona, dinar bé i continuar la vostra visita a la ciutat.

On menjar a Palma. Casa Julio
On menjar a Palma. Casa Julio
On menjar a Palma. Casa Julio

Com moure’s per Palma

El centre històric no és gaire extens, així que la millor manera de moure’s per Palma és passejant pels seus carrers.

Ara bé, si el vostre allotjament està a certa distància del centre o voleu visitar alguns espais d’interés, com ara el Castell de Bellver, que estan una mica allunyats, podeu utilitzar les línies d’autobusos de l’EMT (Empresa Municipal de Transports) que connecten tota la ciutat, fins i tot amb el port i amb l’aeroport.

El bitllet senzill té un cost de 2 € i es pot comprar una targeta de 10 viatges per 15 €. El preu del bitllet de l’autobús que va fins a l’aeroport és de 5 € i el que va fins al port costa 3 €. Els menors de 5 anys viatgen gratuïtament.

Mapa de Palma

Per finalitzar aquest article, us compartim un mapa que esperem que us sigui útil per orientar-vos durant la vostra visita per Palma en 1 dia.

Codi ètic. Col·laboració

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència gaudint de forma gratuïta de l’activitat aquí descrita, ara bé l’organitzador no té cap influència a l’hora de redactar el text. Les opinions i les imatges són de la nostra autoria perquè volem que tinguis informació veraç basada en la nostra experiència.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació, és a dir, que si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc, però l’ús d’aquest enllaç no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Som l’Àlex, la Laia i la becària, una petita família viatgera de Tarragona.

Potser t’interessa


 

Aimia Hotel, un fantàstic allotjament familiar a Port de Sóller

Aimia Hotel, un fantàstic allotjament familiar a Port de Sóller

Si us demanem que us imagineu Mallorca, el més probable és que us vingui al cap la imatge d’una platja d’arena blanca i aigües turqueses. Sabíeu, però, que la regió més bonica de l’illa és plena de muntanyes, de carreteres estretes i de petites cales de còdols?  Ens...

Sant Sebastià amb nens. Què veure i fer en família a Donosti

Sant Sebastià amb nens. Què veure i fer en família a Donosti

He de confesar que Sant Sebastià és una de les ciutats que més m’agraden d’Euskadi. Senyorial i elegant, conserva vestigis de la Belle Époque, aquells temps en què la reina regent Maria Cristina, vidua d’Alfons XII, estiuejava al Palau de Miramar, que van fer que...

Publicitat


 
Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 7% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompte
Necessites canviar moneda? Beneficia’t d’un descompte amb el codi ENFAMILIATambé et pot interessar

Aimia Hotel, un fantàstic allotjament familiar a Port de Sóller

Aimia Hotel, un fantàstic allotjament familiar a Port de Sóller

Si us demanem que us imagineu Mallorca, el més probable és que us vingui al cap la imatge d’una platja d’arena blanca i aigües turqueses. Sabíeu, però, que la regió més bonica de l’illa és plena de muntanyes, de carreteres estretes i de petites cales de còdols?  Ens...

Sant Sebastià amb nens. Què veure i fer en família a Donosti

Sant Sebastià amb nens. Què veure i fer en família a Donosti

He de confesar que Sant Sebastià és una de les ciutats que més m’agraden d’Euskadi. Senyorial i elegant, conserva vestigis de la Belle Époque, aquells temps en què la reina regent Maria Cristina, vidua d’Alfons XII, estiuejava al Palau de Miramar, que van fer que...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *