fbpx

La nostra experiència visitant La Pedrera a Barcelona

by | 31 maig 2021

Tot i que se la coneix popularment com La Pedrera, el nom oficial d’aquest preciós edifici modernista del passeig de Gràcia de Barcelona és Casa Milà.

Juntament amb la Casa Batlló, és un dels nostres edificis preferits de l’arquitecte Antoni Gaudí. Malgrat que el preu de les entrades no és barat, caminar pel seu terrat o sentir-se com un noble de començament del segle XX al pis principal val molt la pena.

En aquest article us explicarem les diferents modalitats d’entrades que existeixen i també la nostra experiència visitant la Casa Milà amb una nena de 4 anys. Una gran proposta a tenir en compte si es vol passar un cap de setmana amb nens a Barcelona.

visitar la pedrera barcelona 2021

Breu història de La Pedrera

La història d’aquest immoble comença quan el matrimoni format per Pere Milà i Roser Segimon compra el 1905 una torre al bell mig del Passeig de Gràcia i li encarrega a Antoni Gaudí la seva remodelació. 

Durant les obres, l’arquitecte va canviar en diverses ocasions el disseny, dinamitant el pressupost inicial i ignorant les regles urbanístiques establertes per l’Ajuntament de Barcelona. I és les golfes i la terrassa superaven l’alçada màxima permesa i un dels pilars de la façana estava col·locat ocupant part de la vorera del Passeig de Gràcia.

Després de diverses batalles legals, La Pedrera va aconseguir el certificat de caràcter monumental, amb la qual cosa podia no calia que seguís estrictament les ordenances municipals.

visitar la pedrera barcelona 2021
Però, el conflicte no va ser únicament amb l’Ajuntament. Gaudí i el matrimoni Milà van arribar als tribunals per conflictes en els honoraris de l’arquitecte que, finalment, va guanyar, obligant a Roser Segimon a hipotecar la Casa Milà per poder pagar al geni.

Malgrat això, el matrimoni Milà va instal·lar-se al pis principal, que és el que es visita actualment, i la resta d’immobles es van llogar a inquilins i comerços de la ciutat.

El 1984 la UNESCO va declarar-la Patrimoni Mundial i el 1996 va obrir les seves portes al públic. Actualment, és la seu de la Fundació Catalunya La Pedrera.

Tipus d’entrades per visitar La Pedrera

Existeixen diferents tipus d’entrades que permeten gaudir i visitar La Pedrera de dia o de nit o bé per lliure o amb un guia. Totes elles es poden comprar a les taquilles pel mateix preu, ara bé, us recomanem que les reserveu amb antelació de forma online per estalviar-vos les cues d’accés i per no trobar-nos que s’ha completat l’aforament.

Tingueu en compte que els residents a Catalunya us podeu beneficiar d’un descompte de fins al 50 % en el preu de les entrades.

LA PEDRERA ESSENCIAL

Aquest tipus d’entrada és una visita per lliure que inclou una audioguia. Pels nens, hi ha disponible una audioguia infantil.

Tarifes

 • Entrada general: 24 €
 • Nens de 7 a 12 anys: 12 €
 • Residents a Catalunya: 12/6 €
 • Nens de 0 a 6 anys: 0 €

RESERVA AQUÍ LA TEVA ENTRADA

LA PEDRERA NIGHT EXPERIENCE

Es tracta d’una visita nocturna durant la qual es visita el terrat, on es fan unes projeccions i un espectacle de llums. Inclou una copa de cava. En aquest cas, no es visita el pis principal.

Tarifes

 • Entrada general: 34 €
 • Nens de 7 a 12 anys: 20 €
 • Residents a Catalunya: 17 €
 • Nens de 0 a 6 anys: 0 €

RESERVA AQUÍ LA TEVA ENTRADA

LA PEDRERA OCULTA

Aquesta entrada inclou una visita guiada durant la qual s’accedeix a alguns espais que, habitualment, estan tancats al públic.

Tarifes

 • Entrada general: 28 €
 • Nens de 7 a 12 anys: 14 €
 • Residents a Catalunya: 16 €
 • Nens de 0 a 6 anys: 0 €

RESERVA AQUÍ LA TEVA ENTRADA

LA PEDRERA PREMIUM

Aquest tipus d’entrada és molt similar a La Pedrera Essencial, amb la diferència que no cal escollir dia i hora per visitar l’edifici, si no que s’hi pot accedir sense cues en el moment que es vulgui.

Tarifes

 • Entrada general: 31 €
 • Nens de 7 a 12 anys: 12 €
 • Nens de 0 a 6 anys: 0 €

RESERVA AQUÍ LA TEVA ENTRADA

És difícil de preveure, però a l’hora de comprar les entrades us recomanem que feu un cop d’ull a la previsió meteorològica, ja que en cas de pluja es tanca l’accés al terrat. Es una mesura que es pren per seguretat perquè el terra és molt lliscant i, en el cas que us trobeu el terrat tancat per pluja, no es retorna part del preu de l’entrada ni tampoc es permet accedir-hi un altre dia.

Tallers familiars

És habitual que La Pedrera organitzi tallers i visites dinamitzades dirigides a famílies amb nens d’entre 5 i 10 anys. Així doncs, us convidem a consultar l’agenda d’activitats per saber en quines dates s’ofereixen aquestes propostes.

Estem parlant de les activitats ‘Hi havia una vegada… un trencadís!’ o ‘Indiana Stones: explorem!’. Tenen una durada aproximada d’una hora i mitja i el seu preu és de 8,50 €. Cal reservar plaça escrivint a reserves@lapedrera.com o trucant al 93 214 25 76, ja que l’aforament és limitat.

Els horaris de la Pedrera

Actualment, La Pedrera està oberta únicament de dijous a diumenge, i també els festius, de 9 a 18.30 hores. 

Les visites nocturnes s’ofereixen aquests mateixos dies de 20.40 a 22 hores.

visitar la pedrera barcelona 2021
visitar la pedrera barcelona 2021

Com és la visita a La Pedrera

Feia molts anys que no entràvem a La Pedrera i vam decidir aprofitar que Barcelona encara no ha recuperat la seva ocupació turística habitual per tornar-hi. 

Vam fer la visita La Pedrera Essencial, amb la qual es pot accedir al terrat, a les golfes, on s’hi ubica l’anomenada ‘Exposició Gaudí’, i al pis principal. Aquest tipus d’entrada inclou una audioguia, disponible en diversos idiomes, que es va reproduint de manera automàtica a mesura que vas avançant per la casa.

El recorregut comença per l’espectacular terrat, on els guardians de pedra són els principals protagonistes i des d’on es poden contemplar unes vistes espectaculars de tota la ciutat.

Se segueix per les golfes, un espai amb 270 arcs catenaris que recorden l’esquelet d’una balena i on s’ubica l‘Exposició Gaudí’. A través d’audiovisuals, maquetes i altres objectes s’expliquen algunes de les característiques de l’arquitectura de Gaudí i de la seva forma de treballar.

La tercera part de la visita, abans d’acomiadar-nos de l’edifici des del seu pati de llum, transcorre pel pis principal decorat com a inicis del segle XX i a través del qual un es pot fer la idea del tipus de vida de la societat burgesa d’aquella època.

visitar la pedrera barcelona 2021
visitar la pedrera barcelona 2021
visitar la pedrera barcelona 2021
visitar la pedrera barcelona 2021

La nostra experiència visitant La Pedrera amb nens

La visita a La Pedrera està molt preparada per fer-la amb nens, ja que se’ls hi facilita una audioguia dissenyada expressament per a ells. A través d’un conte van resseguint el mateix recorregut per la casa que els adults, però amb històries adaptades a la seva edat.

Malgrat que no sabem tot el que li van explicar, durant la visita la becària ens anava parlant de les textures de les xemeneies del terrat mentre les tocava i ens explicava que els nens que vivien en aquell pis jugaven a fet i amagar com ella també fa amb els seus amics.

Creiem que és una molt bona proposta per a la canalla, ja que en els moments que l’audioguia li explicava coses es concentrava totalment i ho escoltava amb molta atenció. Senyal que el to i el llenguatge eren adequats. De fet, quan caminava per algun espai que no requeria explicacions ens preguntava reiteradament “per què no em parlen ara? per què m’han deixat d’explicar coses?”.

Amb quatre anys va sortir fascinada d’aquella casa que té forma d’onades del mar i on uns guardians de sorra vigilen el terrat.

visitar la pedrera barcelona 2021
visitar la pedrera barcelona 2021
visitar la pedrera barcelona 2021
visitar la pedrera barcelona 2021
visitar la pedrera barcelona 2021
visitar la pedrera barcelona 2021

Codi ètic. Col·laboració

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència gaudint de forma gratuïta de l’activitat aquí descrita, ara bé l’organitzador no té cap influència a l’hora de redactar el text. Les opinions i les imatges són de la nostra autoria perquè volem que tinguis informació veraç basada en la nostra experiència.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació, és a dir, que si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc, però l’ús d’aquest enllaç no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Soc la Laia, una periodista de Tarragona apassionada dels viatges i la fotografia.

Potser t’interessa


 

Les fotografies del Carnaval de Tarragona 2024

Les fotografies del Carnaval de Tarragona 2024

Vols alguna de les fotografies del Carnaval de Tarragona 2024 que hi ha a la següent galeria? Envia un correu electrònic a info@derutaenfamilia.com indicant: El teu nom complet El teu número de telèfon Un mail de contacte El número de la foto o les fotos que...

Publicitat


 


Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 5% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompteTambé et pot interessar

Les fotografies del Carnaval de Tarragona 2024

Les fotografies del Carnaval de Tarragona 2024

Vols alguna de les fotografies del Carnaval de Tarragona 2024 que hi ha a la següent galeria? Envia un correu electrònic a info@derutaenfamilia.com indicant: El teu nom complet El teu número de telèfon Un mail de contacte El número de la foto o les fotos que...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Content is protected !!