fbpx

Consells per visitar el Museu del Louvre sense cues i sense perdre’s les obres més importants

by | 28 abr. 2022

Vols visitar el Museu del Louvre sense fer cua i contemplar totes les obres més destacades? En aquest cas és molt important que planifiquis bé la teva visita a un dels museus més grans del món.

Per què és clau la planificació? Doncs perquè necessitaries més de nou mesos per poder contemplar totes les seves obres d’art una per una, però tenint en compte que és possible que el teu viatge a París no s’allargui tant, et donarem alguns consells per gaudir durant un matí (unes tres hores) al Museu del Louvre, sense perdre massa el temps, i que en surtis més que satisfet.

Tot i així, no oblidis que el Louvre és el museu més gran del món. Les ales laterals tenen més de 700 metres de longitud, així que només sabent això ja et pots fer una idea de les dimensions de què estem parlant.

Com arribar al Museu del Louvre

L’ estació de metro més propera al Louvre és Palais-Royal Musée du Louvre (línies 1 i 7), ubicada a escassos 150 m de la Piràmide, a l’altra banda del Passage Richelieu.

De fet, la Piràmide és l’entrada principal del Museu del Louvre. Aquí solen formar-se llargues cues, així que si la teva visita coincideix amb un dia de molta afluència, també hi ha la possibilitat d’accedir-hi pel centre comercial del Carrusel o per la porta dels Lleons.

La Pirámide invertida del centro comercial Carroussel du Louvre

Si prefereixes moure’t amb autobús, hi ha moltes línies (21, 24, 27, 39, 48, 68, 69, 72, 81 o 95) que tenen parada als voltants del museu.

Si durant la teva estada a París et mous amb l’autobús turístic, el que et permet pujar i baixar a qualsevol de les seves parades durant 24 o 48 hores, has de saber que aquest té una parada just a Louvre-Pont des Arts.

La Piràmide del Museu del Louvre

Preu de l’entrada del Museu del Louvre

El preu de l’entrada del Museu del Louvre és de 17 €. Entren de franc els menors de 18 anys i també els menors de 26 anys residents de l’Espai Econòmic Europeu. És imprescindible presentar un justificant de residència i un document d’identitat vigent.

Aquesta entrada inclou l’accés tant a col·leccions permanents com a exposicions temporals.

Les obres més importants del Museu del Louvre

Entrada sense cues per al Museu del Louvre

Un dels primers consells que podem donar-te per planificar la teva visita és que compris amb anterioritat les entrades per accedir sense cues al Museu del Louvre.

Això és important? Sí, molt. Moltíssim! Les cues per accedir al Museu del Louvre poden superar, fàcilment, les dues hores d’espera, i fins i tot ser molt més llargues en temporada alta. Així doncs, si vols estalviar-te un temps valuós per accedir-hi, el millor és portar les entrades reservades des de casa amb assignació de dia i hora per entrar-hi.

En aquest cas, hauràs de pagar un cost extra de gestió, que sol rondar els 3 €, però t’asseguro que val la pena pagar-ho.

Encara que es vulgui visitar el museu amb un nen o un jove que no paga entrada, caldrà reservar un horari de visita per internet també per a ells. És a dir, tothom necessita tenir una entrada per accedir al museu, fins i tot els que gaudeixen d’accés gratuït.

En cas que no hagis trobat disponibilitat per visitar el Museu del Louvre el dia que tu vulguis, un truc per intentar estalviar-te una mica d’espera és que accedeixis al museu per l’interior del centre comercial Carrousel du Louvre, just on hi ha la Piràmide invertida. Allà també hi ha una porta d’entrada i acostuma a haver-hi molta menys cua que a la porta d’entrada que hi ha a la piràmide exterior dissenyada per Ieoh Ming Pei. 

De fet, encara que hagis comprat la teva entrada amb antelació, si entres per aquí aniràs molt més ràpid passant el control de seguretat, ja que és un accés molt menys conegut pels visitants.

Activitats interessants per fer a París

 • Passeig amb vaixell pel Sena. Tant de dia com de nit, recórrer el riu Sena amb vaixell és una experiència imprescindible per descobrir la bellesa de París des d’una perspectiva única.
 • Entrada a la Torre Eiffel sense cues. Amb aquesta entrada a la Torre Eiffel contemplareu unes espectaculars vistes de París des del seu monument més icònic. A més, t’estalviaràs les cues interminables.
 • Free tour por París. Aquest free tour per París és una forma ideal de començar a descobrir la capital francesa. Veuràs per fora llocs com el Pont Neuf, el Louvre, el Sena o Notre Dame.
 • Excursió al Palau de Versalles. En aquesta excursió des de París coneixeràs el luxós Palau de Versalles, declarat Patrimoni de la Humanitat fa més de 30 anys.

La Piràmide del Museu del Louvre

Encara que inicialment no va ser gaire aplaudida, avui dia la Piràmide del Museu del Louvre, inaugurada el 1989, s’ha convertit en una atracció turística per ella mateixa. Dissenyada per l’arquitecte xinès-nord-americà Ieoh Ming Pei, l’estructura està feta d’acer i alumini i va ser la primera gran construcció en què es va utilitzar el vidre laminat.

Ara bé, encara que la Piràmide central és la més coneguda, no n’és l’única. Està envoltada per tres rèpliques més petites que fan la funció de claraboia i una cinquena piràmide, invertida, que es va construir al centre comercial Carroussel du Louvre.

Aquestes construccions sempre han estat vinculades a diverses teories sobre societats secretes i forces del mal, unes teories que es van popularitzar de nou quan l’escriptor Dan Brown va basar El codi Da Vinci a les estratagemes dels Illuminati i va iniciar la trama al Louvre, ubicant sota la piràmide invertida una tomba secreta.

La Pirámide del Museo del Louvre
La Pirámide del Museo del Louvre

Planifica la teva visita al Museu del Louvre

Un cop hagis passat el control de seguretat, el primer que t’aconsellem fer és anar al punt d’informació a buscar un plànol del museu (està disponible en espanyol i en 6 llengües més). És molt útil ja que hi estan referenciats els llocs on es troben algunes de les obres més conegudes, com La Gioconda, la Venus de Milo o La llibertat guiant el poble de Delacroix.

Un cop tinguis la guia a les teves mans veuràs que el Louvre està dividit en tres ales: l’Ala Richelieu, l’Ala Sully i l’Ala Denon. És MOLT IMPORTANT que decideixis prèviament per quina ala del museu accediràs. Valora què vols anar a veure, quines obres vols prioritzar i després entra.

A la nostra darrera visita al Museu del Louvre, vam visitar només algunes sales de l’Ala Sully i de l’Ala Denon, on hi havia les obres que més ens interessaven, i vam estar més de tres hores recorrent el museu sense parar.

Les obres més importants del Museu del Louvre
Les obres més importants del Museu del Louvre

Un cop hagis decidit que vols veure, vés seguint el plànol i les indicacions que hi ha per tot el museu. Tingues en compte que és força fàcil desorientar-se i perdre’s. Hi ha escales i portes a tot arreu i en més d’un moment no sabràs on ets amb exactitud. Per sort, hi ha guardes del museu per tot arreu i són molt amables, així que no dubtis a preguntar-los i demanar-los indicacions.

Si vols començar a analitzar quines sales visitar, a la pàgina web oficial del Museu del Louvre pots navegar per un plànol interactiu o fins i tot plantejar-te seguir algun dels recorreguts d’hora i mitja que proposen des del mateix museu.

Las obras más importantes del Museo del Louvre

Visita el museu amb un guia

Si vols aprofundir en les obres més importants del Museu del Louvre i estalviar-te haver de planificar la teva visita, preocupant-te per orientar-te entre les seves immenses sales i passadissos, una molt bona opció és contractar una visita guiada al Museu del Louvre. Aquesta inclou l’entrada, així que t’estalviaràs les cues, i un guia de parla hispana que t’explicarà la història de les obres més famoses de la pinacoteca més important del món.

Les obres més importants del Museu del Louvre

La llista següent és molt relativa i personal, ja que cadascú pot tenir diferents interessos sobre quines obres del Louvre vol contemplar. Tot i així, ens atrevirem a fer un petit llistat, amb la seva ubicació exacta, que inclou algunes de les nostres favorites i també les obres més importants i de més valor del Museu del Louvre.

 • El Codi de Hammurabi (Ala Richelieu, planta 0, sala 303)
 • Bous alats de Khorsabad (Ala Richelieu, planta 0, sala 229)
 • Venus de Milo (Ala Sully, planta 0, sala 345)
 • Escriviu assegut (Ala Sully, planta 1, sala 635)
 • Victòria Samotràcia (Ala Denon, planta 1, sala 703)
 • L’esclau moribund de Miquel Àngel (Ala Denon, planta 0, sala 403)
 • La Gioconda de Leonardo Da Vinci (Ala Denon, planta 1, sala 711)
 • Les Noces de Canà de Paolo Veronese (Ala Denon, planta 1, sala 711)
 • La llibertat guiant el poble d’Eugène Delacroix (Ala Denon, planta 1, sala 700)
 • La coronació de Napoleó de Jacques-Louis (Ala Denon, planta 1, sala 702)
 • La bassa de la Medusa de Théodore Géricault (Ala Denon, planta 1, sala 700)
 • La Puntaire de Johannes Vermeer (Ala Richelieu, planta 2, sala 837)
 • El prestador i la seva dona de Quentin Massys (Ala Richelieu, planta 2, sala 814)
Entrades pel Museu del Louvre sense cues
La Gioconda, Museo del Louvre
Les obres més importants del Museu del Louvre
Venus de Milo

A tenir en compte a l’hora de visitar el Museu del Louvre

A continuació, et deixem una mica més d’informació pràctica sobre el Museu del Louvre que potser t’ajudi a l’hora de planificar i gaudir de la teva visita.

 • Hi ha dos punts d’informació a sota de la Piràmide central. Aquí és on es distribueix el plànol del museu.
 • No es pot accedir al museu amb motxilles que superin els 55 x 35 x 20 cm. El museu disposa d’una consigna gratuïta on es poden deixar les motxilles. Si visiteu el museu a l’hivern, et recomanem deixar els abrics i les jaquetes just en el moment en què entris per evitar haver de fer marxa enrere.
 • El museu compta amb una xarxa wifi gratuïta a disposició de tots els visitants.
 • De forma totalment gratuïta (només cal deixar un document d’identitat com a dipòsit) el Museu del Louvre presta bastons, cadires plegables, carrets o motxilles portabebès i cadires de rodes. Si necessites algun d’aquests elements, t’has de dirigir a l’espai “Assistance” situat sota la Piràmide.
 • El museu ofereix una audioguia New Nintendo 3DS, amb contingut interactiu, GPS i un munt d’opcions més. Nosaltres la vam provar perquè ens va semblar un sistema molt innovador (inclou també contingut específic per a nens), encara que he de confessar que ens va costar gairebé una hora dominar totes les seves funcions. El lloguer de l’audioguia costa 5 € i està disponible en 9 llengües: espanyol, francès, anglès, italià, portuguès, alemany, japonès, coreà i xinès.
 • Al museu es pot gravar i fer fotografies per a ús personal, però no està permès l’ús del flaix ni tampoc dels pals selfie.
Entrades pel Museu del Louvre sense cues

Codi ètic. Lliure

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Soc la Laia, una periodista de Tarragona apassionada dels viatges i la fotografia.

Potser t’interessa


 

Rochefort-en-Terre. Què fer en un dels pobles més bonics de França

Rochefort-en-Terre. Què fer en un dels pobles més bonics de França

És Rochefort-en-Terre el poble més bonic de França? Moltes localitats franceses ostenten aquest títol, ja que anualment l'associació Les Plus Beaux Villages de France (Els pobles més bells de França) organitza un concurs per trobar el municipi amb més encant del país...

Fort La Latte, una fortalesa inexpugnable al costat del cap Fréhel

Fort La Latte, una fortalesa inexpugnable al costat del cap Fréhel

Quan preparava la ruta per la Bretanya francesa vaig trobar una imatge d'una fortalesa ubicada al cim d'uns penya-segats i vaig saber que volia anar-hi. Vaig haver d'investigar una mica sobre què era i on estava, però de seguida vaig localitzar que aquell lloc que...

Josselin. Què fer al poble del castell reflectit al riu Oust

Josselin. Què fer al poble del castell reflectit al riu Oust

El nom de Josselin està estretament lligat al seu impressionant castell. Potser no heu sentit a parlar mai d'aquest poble, però és inevitable haver vist alguna vegada una imatge de la seva imponent fortalesa a la vora del riu Oust. Josselin és un poble molt petit, amb...

Publicitat


 


Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 5% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompteTambé et pot interessar

Rochefort-en-Terre. Què fer en un dels pobles més bonics de França

Rochefort-en-Terre. Què fer en un dels pobles més bonics de França

És Rochefort-en-Terre el poble més bonic de França? Moltes localitats franceses ostenten aquest títol, ja que anualment l'associació Les Plus Beaux Villages de France (Els pobles més bells de França) organitza un concurs per trobar el municipi amb més encant del país...

Fort La Latte, una fortalesa inexpugnable al costat del cap Fréhel

Fort La Latte, una fortalesa inexpugnable al costat del cap Fréhel

Quan preparava la ruta per la Bretanya francesa vaig trobar una imatge d'una fortalesa ubicada al cim d'uns penya-segats i vaig saber que volia anar-hi. Vaig haver d'investigar una mica sobre què era i on estava, però de seguida vaig localitzar que aquell lloc que...

Josselin. Què fer al poble del castell reflectit al riu Oust

Josselin. Què fer al poble del castell reflectit al riu Oust

El nom de Josselin està estretament lligat al seu impressionant castell. Potser no heu sentit a parlar mai d'aquest poble, però és inevitable haver vist alguna vegada una imatge de la seva imponent fortalesa a la vora del riu Oust. Josselin és un poble molt petit, amb...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Content is protected !!