fbpx

Visitar el Museu dels Titelles de Chrudim

by | 23 des. 2022

El teatre de titelles gaudeix d’una gran popularitat a la República Txeca. Des del segle XVI són habituals les representacions en teatres nòmades i moltes famílies dediquen la vida professional a aquest art. De fet, és tal la importància dels titelles en aquest país que, fins i tot, està inscrita a la Llista del Patrimoni Immaterial de la UNESCO.

Més enllà dels espectacles, una bona opció per descobrir més secrets sobre aquest art és visitar el Museu dels Titelles de Chrudim. Està ubicat a la casa renaixentista Mydlář, al centre de la ciutat, a pocs metres de la plaça principal on hi ha l’església de l’Assumpció de la Mare de Déu.

Museu dels Titelles de Chrudim
Chrudim

Se suposava que aquest museu, obert el 1972, s’havia d’ubicar a Praga, a l’illa de Štvanice, però gràcies a la seva àmplia tradició titellaire va ser finalment la ciutat de Chrudim la que va albergar el museu.

Així doncs, al Museu dels Titelles de Chrudim es custodien exposicions plenes de titelles, teatres i decoracions escèniques, algunes permanents i altres temporals que es van renovant amb assiduïtat. De fet, el Museu dels Titelles de Chrudim custòdia la col·lecció de titelles més gran a la República Txeca, amb més de 50.000 elements relacionats amb aquest art.

Museu dels Titelles de Chrudim

A l’exposició permanent, anomenada Món Màgic dels Titelles, es poden contemplar peces fetes per titellaires nòmades que vivien a Bohèmia als segles passats, titelles que s’usaven per al teatre de varietats, teatres familiars de titelles, així com decoracions d’artistes txecs destacats. El més entretingut del museu és que algunes peces, no les de més valor, es poden tocar per posar a prova les nostres habilitats com a titellaires. És més difícil del que sembla!

En unes sales del museu s’exposen marionetes d’ombres provinents d’Indonèsia, marionetes de l’Índia, el Japó, la Xina o Barma, així com també una mostra de la marioneta aquàtica del Vietnam.

Museu dels Titelles de Chrudim
Museu dels Titelles de Chrudim

Si es visita el Museu de les Titelles de Chrudim amb nens, cosa molt recomanada, heu de saber que hi ha una sala on experimentar amb els elements del clàssic teatre negre txec i també una sala on jugar amb tota mena de titelles. Fins i tot hi ha teatres de fusta on fer la teva pròpia representació.

Museu dels Titelles de Chrudim
Museu dels Titelles de Chrudim

Horari del Museu de les Titelles de Chrudim

  • De dilluns a diumenge de 8.30 a 17.00 h
  • Tancat l’1 de gener, el 2 d’abril i del 24 al 26 de desembre

Preu de l’entrada del Museu de les Titelles de Chrudim

  • Adult: 120 corones txeques
  • Nens de 6 a 15 anys: 70 corones txeques
  • Tarifa familiar: 280 corones txeques (2 adults + un màxim de 5 nens de fins a 15 anys) 
  • Menors de 6 anys : gratuïta

Codi ètic. Blogtrip.

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència després de participar en un blogtrip, ara bé l’organitzador no té cap influència a l’hora de redactar el text. Les opinions i les imatges són de la nostra autoria perquè volem que tinguis informació veraç basada en la nostra experiència.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació, és a dir, que si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc, però l’ús d’aquest enllaç no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Soc la Laia, una periodista de Tarragona apassionada dels viatges i la fotografia.

Potser t’interessa


 

Publicitat


 


Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 5% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompteTambé et pot interessar

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Content is protected !!