fbpx

Passeig amb góndola per Venècia. Quin és el preu màxim a pagar?

by | 18 oct. 2023

Les passejades amb góndola per Venècia ofereixen una experiència única i encantadora que transporta els visitants a l’època daurada de la ciutat flotant.

Navegar pels sinuosos canals en aquestes elegants embarcacions, conduïdes per hàbils gondolers, permet descobrir la màgia de Venècia des d’una perspectiva totalment diferent. Mentre el gondoler guia l’embarcació amb destresa, els passatgers es poden meravellar amb els antics palaus, ponts històrics i carrerons pintorescos que voregen l’aigua.

Però, quin és el preu d’un passeig amb gòndola per Venècia? T’expliquem tot el que has de saber per evitar estafes i no pagar de més per una experiència que, de ben segur, serà inoblidable.

Per què hi ha góndoles a Venècia?

La tradició de moure’s en góndoles pels canals de Venècia es remunta al segle XI, quan aquestes elegants embarcacions es van convertir en el principal mitjà de transport de la ciutat.

Originàriament, les góndoles estaven decorades amb intricats dissenys i colors brillants per representar la riquesa i l’estatus dels propietaris. Amb el pas dels segles, es van convertir en símbol de romanç i elegància, i eren utilitzades per nobles i turistes per igual per passejar pels encantadors canals venecians.

Avui dia, les góndoles continuen sent una icona cultural i turística de Venècia, preservant la rica herència de la ciutat i la seva connexió amb el passat medieval.

La seva fabricació és un procés artesanal complex i tradicional que involucra hàbils artesans coneguts com els “squeraroli” i els “forcole”. Ells s’encarreguen de seleccionar fusta d’alta qualitat que es deixa assecar durant uns quants anys per garantir-ne l’estabilitat i la durabilitat. Un cop tallades totes les peces s’acoblen meticulosament usant tècniques tradicionals de fusteria per, posteriorment, ser pintades de negre, un color tradicional que es remunta al segle XVI i simbolitza la noblesa. Un dels darrers passos és afegir la forcola, el suport de rem únic de la góndola que permet al gondoler remar de manera eficient. Així doncs, cada góndola és única i està feta a mida pel seu futur gondoler.

Paseo en góndola por Venecia

El paper dels gondolers de Venècia

Els gondolers de Venècia, coneguts com a “gondolieri”, són molt més que simples conductors de góndoles. Amb els barrets de feltre i camises ratllades, són els encarregats de preservar una rica tradició veneciana.

Convertir-se en gondoler no és senzill. I és que cada gondoler passa per un rigorós procés de formació i certificació que implica aprendre els secrets dels canals intricats de Venècia i dominar la tècnica de remar de manera precisa i elegant.

Durant les passejades en góndola pels canals, no només transporten viatgers i curiosos, sinó que sovint, entretenen els passatgers amb contes sobre els antics palaus i les llegendes venecianes mentre llisquen silenciosament les seves góndoles pels canals tranquils.

La professió de gondoler és sovint hereditària, transmesa de pares a fills, cosa que afegeix un toc de llegat familiar a aquesta antiga ocupació. Així, doncs, els gondolers no només representen l’essència romàntica de Venècia, sinó que també són ambaixadors vivents de la cultura veneciana, compartint el seu amor per la ciutat amb cada passeig pintoresc que ofereixen als viatgers de tot el món.

Paseo en góndola por Venecia

Com és un passeig amb gondola per Venècia?

Un passeig amb gondola per Venècia no té gaire secret: és un recorregut pels canals al ritme que marca el gondoler mentre contemples els majestuosos edificis de la ciutat des de l’aigua.

Ara bé, has de saber que no totes les passejades són iguals i que s’ofereixen diverses opcions per adaptar-se a les preferències i necessitats dels visitants.

A continuació, trobareu alguns tipus comuns de passejades en góndola que es poden gaudir i, el més important ,reservar amb antelació i amb un preu tancat (ideal per evitar discussions amb els gondolers que, de vegades, intenten cobrar de més):

 • Passeig amb góndola estàndard. És el passeig clàssic en góndola que porta els visitants a través dels pintorescs canals venecians, passant pels llocs emblemàtics de la ciutat. Aquest passeig sol durar uns 20-30 minuts i la góndola té capacitat per a 5 persones. No podreu triar on us asseieu, sinó que serà el gondoler qui decidirà la ubicació de cada persona tenint en compte l’estabilitat de l’embarcació.
 • Passeig amb góndola amb serenata. Alguns gondolers ofereixen passejades amb músics a bord, proporcionant una experiència encara més encantadora amb música en viu, com ara serenates d’òpera o música tradicional veneciana. Cal tenir en compte que en aquest tipus d’experiències hi ha diferents góndoles solcant els canals alhora mentre gaudeixen d’una única serenata.
 • Passeig privat. Si busques una experiència més íntima i personalitzada, pots optar per un passeig privat amb góndola. Això permet gaudir del viatge sol, en parella o en un grup petit, amb l’atenció exclusiva del gondoler.
Paseo en góndola por Venecia

Quin és el preu d’un passeig amb góndola per Venècia?

El preu d’un passeig en góndola per Venècia pot variar segons diferents factors, com ara la durada del passeig, la temporada, el tipus de passeig (per exemple, si inclou música en viu o no), i si és un passeig compartit o privat.

Ara bé, si la teva idea és reservar el passeig negociant directament amb un gondoler has de saber que el preu és de 80€ per 30 minuts o de 100€ si el passeig és a partir de les 19 hores, coincidint amb el capvespre. Si vols que el passeig s’allargui més, òbviament hauràs de pagar més.

El principal problema és que alguns gondolers no solen ser gaire clars amb les tarifes o bé intenten cobrar de més. Si vols evitar haver d’estar negociant, el meu consell és que cerquis algun embarcador que estigui en una zona no gaire turística. Sigui com sigui, per evitar sorpreses, abans de començar el passeig deixa ben tancat el preu i la durada del mateix.

Si vols pagar menys, el millor és fer la reserva amb antelació per internet. En aquest cas es poden trobar passejades en góndola com aquesta, de 20 minuts de durada per 33€ per persona.

Altres propostes per passejar pels canals de Venècia

 • Creure amb sopar en un Galeó Venecià.Tres hores de navegació, la llum del capvespre, un sopar gurmet, les illes de la Llacuna i un galió venecià són els ingredients que fan d’aquesta experiència una vetllada inoblidable.
 • Passeig en vaixell per Venècia. Descobriu els llocs més emblemàtics i principals monuments de Venècia mentre feu un passeig amb vaixell pels seus bonics canals. Veureu el Palau Ducal, la basílica de Sant Marc, l’illa de Sant Giorgio… No us ho podeu perdre!
 • Vaixell turístic de Venècia, Murano, Burano i Torcello. A bord del vaixell turístic de Venècia navegareu pels canals de la Sereníssima i podreu pujar i baixar les vegades que vulgueu. Sens dubte, una de les maneres més còmodes de conèixer la ciutat. A més, també podreu visitar Murano, Burano i Torcello.
 • Venècia: creuer de jazz en catamarà al capvespre amb aperitiu. Meravella’t amb la màgica posta de sol veneciana des de l’aigua en aquesta excursió en catamarà per Venècia. Escolta música jazz en directe mentre gaudeixes de 2 copes de spritz o prosecco amb una selecció d’aperitius cicchetti.

On contractar un passeig amb góndola a Venècia?

Si et ve de gust contractar el passeig directament amb un gondoler, hi ha molts amarratges repartits per tota la ciutat on els trobaràs per iniciar el recorregut. Els més coneguts són els següents:

 • Plaça de Sant Marc. És un dels llocs més populars per trobar gòndoles. Els amarratges estan ubicats davant del Palazzo Ducale.
 • Pont de Rialto. Un altre punt cèntric i molt visitat, l’àrea al voltant del Pont de Rialto compta amb amarratges de gòndoles.
 • Fondamenta Nova i Fondamenta de l’Osmarin. Aquests són carrers al costat de l’aigua on també es poden trobar góndoles esperant els passatgers.
 • Estacions de Vaporetto. En algunes estacions principals de Vaporetto (els autobusos aquàtics de Venècia), com l’estació de Sant Zaccaria o l’estació de Santa Maria del Giglio, sovint hi ha gòndoles a prop dels turistes.
 • Zona Santa Sofia. Aquesta àrea, a prop de l’Església de Santa Sofia, és coneguda per ser menys turística i, per tant, pot oferir una experiència més tranquil·la i autèntica.
 • Arsenal de Venècia. A prop de l’històric Arsenal de Venècia, també podeu trobar amarratges de gòndoles, especialment durant esdeveniments especials i festivals a la ciutat.
Paseo en góndola por Venecia

Informació pràctica sobre les passejades en góndola per Venècia

 • És important negociar el preu abans d’embarcar a la góndola per evitar sorpreses. Si busques un passeig amb góndola barat, no et quedarà cap altra que compartir-ho amb altres viatgers.
 • A les góndoles hi caben entre 5 i 6 persones, com a màxim. No pots aixecar-te durant el recorregut ni triar el seient. És el gondoler qui indica on s’asseu cada passatger perquè l’embarcació quedi equilibrada.
 • La durada de les passejades sol ser d’entre 20 i 30 minuts. Si vols allargar l’experiència pots negociar-ho, però tenint en compte que el preu també s’incrementarà. Les góndoles solen “circular” des de les 9 del matí fins a les 9 del vespre.
 • Els gondolers no solen donar informació turística ni cantar tret que s’hagi especificat i negociat prèviament.
 • A Venècia fa molta humitat, per aquest motiu a l’estiu és recomanable evitar les hores centrals de més calor i a l’hivern és bàsic anar ben abrigat perquè el fred no et cali fins als ossos.

Codi ètic. Lliure

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Soc la Laia, una periodista de Tarragona apassionada dels viatges i la fotografia.

Potser t’interessa


 

Preguntes i respostes sobre el Carnaval de Venècia 2025

Preguntes i respostes sobre el Carnaval de Venècia 2025

El programa d'actes del Carnaval de Venècia 2025 es farà públic a principis/mitjans de gener del proper any. Tot i així, les dates durant les quals se celebrarà la festivitat ja s'han anunciat oficialment, de manera que ja podeu anar reservant la vostra estada i les...

Publicitat


 


Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 5% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompteTambé et pot interessar

Preguntes i respostes sobre el Carnaval de Venècia 2025

Preguntes i respostes sobre el Carnaval de Venècia 2025

El programa d'actes del Carnaval de Venècia 2025 es farà públic a principis/mitjans de gener del proper any. Tot i així, les dates durant les quals se celebrarà la festivitat ja s'han anunciat oficialment, de manera que ja podeu anar reservant la vostra estada i les...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Content is protected !!