fbpx

Prague Visitor Pass, Prague Card o Prague Digital Pass. Quina és millor? T’expliquem la nostra opinió

by | 29 febr. 2024

Prague Visitor Pass és la targeta turística que la ciutat txeca de Praga ha creat per promoure entre els visitants l’accés a atractius turístics a un preu més reduït que si es compren les entrades de manera individual.

Ara bé, encara que és la nostra preferida, cal saber que no és l’única targeta turística que es pot comprar a la ciutat de Praga. En total, hi ha tres opcions! Són les següents:

A continuació, t’explico les particularitats de cadascuna i t’exposo la meva opinió perquè puguis valorar quina val més la pena, si la Prague Card o la Prague Visitor Pass.

Prague Visitor Pass

La Prague Visitor Pass és la targeta “oficial” de la ciutat de Praga. Vull dir que és la targeta turística creada i promoguda per l’Oficina de Turisme de Praga. Aquesta inclou l’accés a més de 60 experiències (entre elles el Castell de Praga, el Pont de Carles o la Torre de l’Ajuntament de la Ciutat Vella), però el més destacat i el que la diferencia més amb les altres dues opcions és que també inclou tot el transport públic (autobusos, tramvies i metres) i els trasllats des de i cap a l’aeroport de Praga (Airport Express).

Òbviament la Prague Visitor Pass és la més completa, però també la que té un preu més elevat.

Prague Card o Prague Visitor Pass. ¿Cuál es mejor?

Què inclou la Prague Visitor Pass

La targeta turística Prague Visitor Pass inclou l’entrada gratuïta a més de 70 museus i atraccions de la ciutat. Els més destacats i els que creiem que val la pena visitar aprofitant la Prague Visitor Pass són els següents:

 • Castell de Praga
 • Catedral de Sant Vito
 • Torre de l’Ajuntament de la Ciutat Vella
 • Creuer amb vaixell pel riu Moldava
 • Tramvia històric: línia circular núm. 42
 • Museu del Pont de Carles
 • Torre d’observació de Petřín
 • Torre del Pont de Ciutat Vella

La Prague Visitor Pass també inclou l’ús del transport públic de forma il·limitada durant el període de validesa de la targeta, que pot ser de 2, 3 o 5 dies.

Preu de la Prague Visitor Pass el 2024

Hi ha tres modalitats diferents de Prague Visitor Pass, per a 2 dies (48 hores), per a 3 dies (72 hores) i per a 5 dies (120 hores), i també diverses categories de preus, per a adults, per a estudiants de 15 a 25 anys i per a nens de 6 a 14 anys. Els menors de 6 anys no necessiten Prague Visitor Pass, encara que et recomano que consultis si paguen entrada en alguns dels llocs que vols visitar perquè potser et sortirà a compte comprar una Prague Visitor Pass infantil.

Els preus de la Prague Visitor Pass el 2024 són els següents:

Com funciona la Prague Visitor Pass 

està disponible en 2 formats: una targeta física (Pass) o una versió electrònica (e-Pass) que es pot activar mitjançant una aplicació pròpia. Aquesta aplicació també es pot utilitzar com a guia amb tota la informació i actualitzacions necessàries.

Un cop hagis comprat online la teva Prague Visitor Pass rebràs un correu electrònic amb un codi d’activació. Per activar-la només cal fer-ho a través de l’aplicació o si prefereixes la targeta física aquesta s’activarà automàticament quan la recullis en algun dels centres d’informació de la ciutat, que estan localitzats a:

 • Aeroport Václav Havel de Praga, Terminal 1 i 2
 • Petřín, Petřínské sady 633
 • Na Műstek, Rytířská 12
 • Ajuntament de la Ciutat Vella, Plaça de la Ciutat Vella 1

Un cop activada, podràs gaudir de la gran majoria de les activitats que s’inclouen presentant el passi o el codi QR que apareix a l’aplicació a les taquilles o al punt d’accés de cada atracció turística.

Pel que fa a la validesa, la Prague Visitor Pass funciona per hores. Així doncs, si tens una targeta de 2 dies o 48 hores i comences a utilitzar-la un dimarts a les 18 hores, serà vàlida fins dijous fins a les 18 hores.

Prague Card o Prague Visitor Pass. ¿Cuál es mejor?

Prague CoolPass / Prague Card

La Prague Card és la més antiga de les targetes turístiques de Praga, creada el 1992, i també la més venuda pel seu preu competitiu.

Quina és la diferència entre la Prague Card i la Prague CoolPass? Simplement que la primera és física i la segona totalment digital. Així, doncs, no hi ha cap diferència en els serveis oferts entre la Prague Card i la Prague CoolPass. S’anomena d’una manera o altra en funció de si se’n dóna un ús exclusivament digital o si, per contra, es prefereix fer servir una targeta física. En aquest cas, hauràs de recollir-la en algun dels punts de venda/recollida establerts per fer-ho.

És la germana bessona de la Prague Visitor Pass, però amb la diferència que aquesta no inclou l’ús il·limitat del transport públic de la ciutat.

Què inclou la Prague Card

La targeta turística Prague Card o Prague CoolPass inclou l’entrada gratuïta a més de 100 museus i atraccions de la ciutat. Algunes de les atraccions més populars incloses a la Prague CoolPass són:

 • Castell de Praga
 • Catedral de Sant Vito
 • Palau Lobkowicz.
 • Museu Jueu de Praga
 • Museu Nàprstek
 • Creuer pel riu Moldava
 • Autobús turístic de Praga

Precio de la Prague Card en 2024

Hi ha fins sis modalitats diferents de Prague CoolPass, per a 1, 2, 3, 4, 5 i 6 dies, i també diverses categories de preus, per a adults, per a estudiants de 16 a 26 anys i per a nens de 6 a 16 anys. Els menors de 6 anys no necessiten Prague Cool Card, encara que et recomano que consultis si paguen entrada en alguns dels llocs que vols visitar perquè potser et sortirà a compte comprar una Prague Card infantil.

Els preus de la Prague CoolPass el 2024 són els següents:

Com funciona la Prague CoolPass

Com ja hem comentat, la Prague Card està disponible en 2 formats: una targeta física o una versió electrònica que es pot comprar i activar mitjançant una aplicació pròpia. Aquesta aplicació també es pot utilitzar com a guia amb tota la informació i actualitzacions necessàries.

Un cop hagis comprat en línia el teu Prague CoolPass rebràs un correu electrònic amb un codi d’activació. Per activar-la només cal fer-ho a través de l’aplicació o si prefereixes la targeta física aquesta s’activarà quan l’hagis en algun dels punts de distribució i la mostris a la primera atracció que vulguis visitar.

Els punts de recollida estan localitzats a:

 • Oficina de Turisme de Bohèmia Central – Ciutat Vella, Husova 21/156
 • Pont de Carles – TIC Mostecka 4
 • Estació d’autobusos Florenc

Un cop activada, podràs gaudir de la gran majoria de les activitats que s’inclouen presentant el passi o el codi QR que apareix a l’aplicació a les taquilles o al punt d’accés de cada atracció turística. Podeu activar-la en qualsevol moment en el termini d’un any des de la vostra compra.

Pel que fa a la validesa, la Prague Card funciona per hores. Així doncs, si tens una targeta de 2 dies o 48 hores i comences a utilitzar-la un dimarts a les 18 hores, serà vàlida fins dijous fins a les 18 hores.

Prague Card o Prague Visitor Pass. ¿Cuál es mejor?

Prague Digital Pass

La Prague Digital Pass, més que una targeta turística, es podria dir que és una mena d’entrada combinada per a tres dels atractius turístics més grans de la ciutat.

A més, es tracta d’un passi exclusivament digital.

Què inclou la Prague Digital Pass

La targeta turística Prague Digital Pass inclou:

 • Accés sense cues al castell de Praga i als seus interiors, vàlid per a 2 dies consecutius
 • Una breu introducció en anglès, alemany, italià, espanyol, francès, rus i txec al punt de trobada
 • Entrada al Museu del Pont de Carles
 • Entrada al Rellotge Astronòmic, amb una breu introducció en anglès sobre la història de l’atracció
 • Passeig de 55 minuts amb vaixell pel riu Moldava
 • App amb audioguia de la ciutat amb més de 100 atraccions de Praga i mapes digitals interactius

Preu de la Prague Digital Pass el 2024

El preu de la Prague Digital Pass el 2024 és el següent:

 • Adult (major de 17 anys): 56,00 €
 • Joves (16 anys): 45,00 €
 • Joves (de 6 a 15 anys): 27,00 € (només és possible comprar-la en combinació amb un passi d’adult)
 • Nen (de 3 a 5 anys): 18,00 € (només és possible comprar-la en combinació amb un passi d’adult)
 • Nadó (de 0 a 2 anys): 4,00 € (només és possible comprar-la en combinació amb un passi d’adult)

Cómo funciona la Prague Digital Pass

A diferència de les altres, la Prague Digital Pass no té una limitació de temps. Ara bé, quan la compris, hauràs de triar el dia i l’hora que vols visitar cada atracció. No cal que siguin totes el mateix dia, sinó que l’accés es pot reservar quan més convingui amb total llibertat.

Un cop fet el pagament, l’usuari rep al seu email les entrades de cada atracció per al dia i hora seleccionats.

Quina és la millor targeta turística de Praga?

Tenint en compte les característiques de cadascuna, et diria que les millors opcions són, sens dubte, la Prague CoolPass i la Prague Visitor Pass  perquè, encara que el preu no és barat, inclouen moltíssims atractius turístics que val la pena visitar, entre ells el Castell de Praga, la Catedral de Sant Vito i totes les sinagogues del Barri Jueu, per exemple.

A més, per experiència et diré que si disposes d’alguna d’aquestes targetes turístiques acabes visitant espais que potser, altrament, si haguessis de pagar l’entrada de forma individual no faries, i potser t’emportes alguna sorpresa, com ens va passar a nosaltres amb la Torre d’observació de Petrí.

Tant la Prague CoolPass com la Prague Visitor Pass són molt semblants, ja que inclouen les mateixes atraccions turístiques, amb l’única diferència que la Prague Visitor Pass també inclou el transport públic. Crec que aquest és un factor molt important que cal tenir en compte. Praga és una ciutat on es pot arribar fàcilment a peu a la gran majoria de llocs d’interès, però en funció d’on estigui ubicat el teu allotjament hauràs d’agafar el metro, l’autobús o el tramvia amb regularitat, així que realment et sortirà molt més a compte optar per la Prague Visitor Pass que, a més, també inclou els trasllats des de i cap a l’aeroport de Praga (Airport Express).

Prague Card o Prague Visitor Pass. ¿Cuál es mejor?

Val la pena comprar alguna targeta turística de Praga?

Com amb totes les targetes turístiques, abans d’adquirir-la et recomano que facis números, tenint en compte el que et costarien les entrades comprades de manera individual dels llocs que vols visitar.

Com et comentava, en el nostre cas, sempre que hem optat per fer servir alguna targeta turística acabem accedint a més llocs dels que visitaríem de no comptar amb aquest tipus de tiquets, cosa que ens dóna l’oportunitat de conèixer les ciutats amb més profunditat, per aquest motiu solem recomanar-les.

Tot i així, tingueu en compte que és força impossible aprofitar tot el que ofereix el passi, en especial si únicament disposeu de 24 o 48 hores, perquè hi ha moltíssimes propostes incloses.

Codi ètic. Lliure

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Soc la Laia, una periodista de Tarragona apassionada dels viatges i la fotografia.

Potser t’interessa


 

Praga amb nens, els 12 millors plans per gaudir de Praga en família

Praga amb nens, els 12 millors plans per gaudir de Praga en família

Estàs organitzant un viatge a Praga amb nens? Aquesta preciosa i monumental ciutat txeca ofereix una infinitat de possibilitats per entretenir els petits viatgers mentre visiten edificis i llocs carregats d'història. Excursions pel riu, descobrir carrerons secrets,...

Praga per Nadal 2023, tots els mercats nadalencs de la capital txeca

Praga per Nadal 2023, tots els mercats nadalencs de la capital txeca

Visitar Praga durant l'època nadalenca és submergir-se en un conte de fades hivernal. Amb els seus carrers empedrats adornats amb llums centellejants, mercats nadalencs plens de colorides paradetes i l'aire impregnat d'aroma a canyella i espècies, la capital de la...

Publicitat


 


Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 5% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompteTambé et pot interessar

Praga amb nens, els 12 millors plans per gaudir de Praga en família

Praga amb nens, els 12 millors plans per gaudir de Praga en família

Estàs organitzant un viatge a Praga amb nens? Aquesta preciosa i monumental ciutat txeca ofereix una infinitat de possibilitats per entretenir els petits viatgers mentre visiten edificis i llocs carregats d'història. Excursions pel riu, descobrir carrerons secrets,...

Praga per Nadal 2023, tots els mercats nadalencs de la capital txeca

Praga per Nadal 2023, tots els mercats nadalencs de la capital txeca

Visitar Praga durant l'època nadalenca és submergir-se en un conte de fades hivernal. Amb els seus carrers empedrats adornats amb llums centellejants, mercats nadalencs plens de colorides paradetes i l'aire impregnat d'aroma a canyella i espècies, la capital de la...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Content is protected !!