fbpx

Visitem amb nens la nova 10D Experience de la Casa Batlló

by | 17 juny 2021

Després de molts mesos tancada mentre durava l’estat d’alarma, la Casa Batlló ha reobert les seves portes i ho ha fet amb una nova proposta que integra el modernisme de principis del segle XX amb les noves tecnologies i el món digital.

Sota el nom de 10D Experience, la intel·ligència artificial, la realitat augmentada o el machine learning s’agrupen en aquesta proposta cultural que vol endinsar-se en la ment d’Antoni Gaudí mentre es visita una de les seves creacions més característica i aclamada.

En aquest article us donarem informació pràctica per organitzar la vostra visita i també us explicarem la nostra experiència visitant la nova 10D Experience de la Casa Batlló amb una nena de 4 anys.

casa batllo entrada

Breu història de La Casa Batlló

Situada al número 43 del passeig de Gràcia, va ser un encàrrec que Josep Batlló i Casanovas, un empresari tèxtil vinculat a la família Godó, va fer a Antoni Gaudí. 

La petició inicial va ser el d’enderrocar l’edifici i fer-ne un de nou, però l’arquitecte va convèncer Batlló per transformar-lo reformant només la façana. Ara bé, finalment Gaudí també va fer una important reorganització dels espais, amb més ventilació i il·luminació natural, va afegir dos pisos i va remodelar també les golfes i el terrat, on hi va col·locar la famosa silueta del drac.

Tal com també va passar amb La Pedrera, el projecte va generar importants disputes entre el propietari i les autoritats municipals de l’època i, fins i tot, amb la reforma acabada l’Ajuntament de Barcelona no li donaria el permís d’obres fins a set anys després del seu inici.

La Casa Batlló forma part de la coneguda com a “mansana de la discòrdia”, el tram del passeig de Gràcia situat entre els carrers Aragó i Consell de Cent. Aquest nom se li va donar per la rivalitat que hi havia entre Domènech i Montaner, Puig i Cadafalch i Antoni Gaudí que, pràcticament a la vegada, van encarregar-se de la remodelació de la casa Lleó Morera, la casa Amatller i la casa Batlló, respectivament.

casa batlló per dins

Tipus d’entrades per visitar la Casa Batlló

Existeixen dos tipus d’entrades que permeten gaudir i visitar La Casa Batlló, amb l’única diferència que una inclou una consumició i un concert a la terrassa i l’altra no. Totes elles es poden comprar a les taquilles pel mateix preu, ara bé, us recomanem que les reserveu amb antelació de forma online per estalviar-vos les cues d’accés i per no trobar-nos que s’ha completat l’aforament, ja que les entrades es compren amb dia i hora assignats.

Tingueu en compte que els residents a Espanya us podeu beneficiar d’un descompte de fins al 2×1 a l’hora de comprar les entrades de la Casa Batlló fins el 31 d’agost de 2021.

CASA BATLLÓ 10D EXPERIENCE

Aquest tipus d’entrada inclou la visita completa a la casa i a les noves sales Gaudí Dôme, Gaudí Cube i l’audioguia.

Tarifes

  • Entrada general: 35 €
  • Entrada senior (+65): 32 €
  • Estudiants: 29€
  • Residents a Espanya: 17,5 €
  • Joves de 13 a 17 anys: 19 €
  • Nens de 0 a 12 anys: 0 €

RESERVA AQUÍ LA TEVA ENTRADA

NITS MÀGIQUES

Aquesta entrada permet accedir al terrat per gaudir d’una àmplia programació d’actuacions musicals durant la temporada d’estiu. Inclou una consumició i també la visita a la Casa Batlló i a la nova 10D Experience.

Tarifes

  • Entrada general: entre 49 i 59 €
  • Residents a Espanya: entre 29 i 39 €
  • Nens de 0 a 12 anys: 0 €

RESERVA AQUÍ LA TEVA ENTRADA

Els horaris de la Casa Batlló

La Casa Batlló obre de dimarts a diumenge. 

Els dimarts, dimecres i dijous està oberta de 15 a 18 hores, els divendres i dissabtes de 10 a 18 hores i els diumenges de 10 a 19.15 hores. 

Les Nits Màgiques tenen lloc de dimarts a dissabte a les 18 i a les 20 hores.

Com és la visita a la 10D Experience de la Casa Batlló

Per visitar la nova 10D Experience de la Casa Batlló cal acudir puntualment a la porta d’accés a l’hora assignada a les nostres entrades. L’entrada inclou una audioguia, disponible en 15 idiomes, que es va reproduint de forma automàtica a mesura que el visitant va avançant per les diferents estances. 

10D Experience Casa Batlló
El recorregut comença descendint fins al soterrani, on s’accedeix a les antigues carboneres reconvertides ara en el que han anomenat Gaudí Dôme. La inspiració del geni. És tracta d’una sala immersiva amb més de 1.000 pantalles, 21 canals d’àudio que recreen sons de la natura i 36 projectors on es convida al visitant, a qui es col·loca sobre una plataforma giratòria, a envoltar la figura d’un joveníssim Antoni Gaudí mentre aquest somia amb animals, plantes, focs… Vol representar l’inici de la seva relació amb la natura.

La visita continua per la resta d’estances de la casa que estan obertes al públic, amb una primera parada al vestíbul i a la planta noble. La regulació d’accés i el control d’aforament permet gaudir d’aquests espais amb certa tranquilitat, malgrat que força gent s’acumula al saló principal amb la fantàstica tribuna amb vistes sobre el Passeig de Gràcia.

També es visita el jardí interior, on destaquen el paviment i els elements decoratius, i es recorre el meravellós celobert, dissenyat per Gaudí per distribuir l’aire i la llum perquè aquesta arribés a totes les estances de la casa.

visita Casa Batlló amb nens
casa batllo entrada
casa batllo de gaudí
visita Casa Batlló amb nens
casa batlló per dins
casa batllo entrada
Després de pujar escales fins al darrer pis, s’accedeix a les golfes on s’han instal·lat uns quants hologrames que permeten rememorar com treballava el servei en aquest espai. Pareu atenció perquè al safareig hi sentireu encara l’olor del sabó de rentar la roba.

Finalment, s’arriba al terrat. En aquest espai es pot contemplar d’a prop el llom del drac que corona la façana i els quatre conjunts de xemeneies, recoverts de trencadís.

casa batllo tickets terrassa
casa batllo tickets terrassa
casa batllo visita amb nens
casa batllo terrassa
El descens el punt més elevat de la casa fins a una altra de les noves sales audiovisuals es fa per una nova escala interior, decorada amb una instal·lació de l’arquitecte japonès Kengo Kum i il·luminat per Mario Nanni, que vol recordar les onades i el so del mar.
10D Experience Casa Batlló
De nou al soterrani, la darrera sorpresa que s’emporta el visitant és dins del que s’ha anomenat Gaudí Cube. En la ment de Gaudí. Es tracta d’una nova instal·lació immersiva que presenta el primer cub LED de sis cares on es convida als assistents a descobrir un mite de l’arquitectura des de la pròpia ment de l’arquitecte català. És una experiència visual, sonora i gustativa, ja que abans d’accedir a la sala es dona als visitants una petita flor que es convida a degustar durant la projecció per sentir i viure la psicodèlia del geni en primera persona.
10D Experience Casa Batlló

La nostra experiència visitant la Casa Batlló amb nens

La nova 10D Experience també està pensada pels infants, ja que, a banda de l’audioguia, que té els mateixos continguts que la dels adults, als menors de 12 anys se’ls hi proporciona una petita tauleta, l’anomenada SmartGuide!

A través d’aquest dispositiu poden anar veient, gràcies a la realitat augmentada, elements que ja no hi són, com ara mobiliari o objectes decoratius, i també pistes sobre els animals o els elements de la natura que van inspirar a Gaudí a l’hora de dissenyar alguns espais de la casa. Podreu veure com surten tortugues de les finestres, com un bolet es va convertir en xemeneia, com les brànquies dels peixos servien per ventilar…

És una proposta molt xula i curiosa pels nens. De fet, creiem que és quelcom que podria complementar la visita dels adults, ja que crec que no m’equivoco si us dic que nosaltres vam xalar més que la becària veient tot el que ofereix aquest dispositiu.

Si el vostre fill/a encara va amb cotxet, heu de saber que no us el deixaran entrar per la qual cosa, si encara és molt bebè, us recomanem dur una motxilla de porteig. Això sí, el cotxet us el guardaran gratuïtament a les taquilles.

10D Experience Casa Batlló amb nens

Val la pena la visita a la 10D Experience de la Casa Batlló?

No us negarem que la nova proposta de visita de la Casa Batlló és atractiva i, tenint en compte que feia molt de temps que no accedíem a l’immoble, ens va agradar. Ara bé, si no fa gaire que heu visitat la casa, no us recomanem repetir. 

Per què? Doncs perquè considerem que el preu de l’entrada és car i l’essència de la visita segueix sent la mateixa. Les noves propostes immersives digitals ajuden a complementar la visita, però no creiem que valguin la pena per elles mateixes. 

Així doncs, si us esteu plantejant visitar la Casa Batlló per primera vegada o bé repetir després de molts anys, aprofiteu el 2×1 que estarà vigent fins el 30 de juny de 2021 o feu la inversió i gaudiu d’aquest espai únic. Si fa poc que hi vau ser, penseu-vos-ho.

Codi ètic. Col·laboració

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència gaudint de forma gratuïta de l’activitat aquí descrita, ara bé l’organitzador no té cap influència a l’hora de redactar el text. Les opinions i les imatges són de la nostra autoria perquè volem que tinguis informació veraç basada en la nostra experiència.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació, és a dir, que si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc, però l’ús d’aquest enllaç no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Soc la Laia, una periodista de Tarragona apassionada dels viatges i la fotografia.

Potser t’interessa


 

Les fotografies del Carnaval de Tarragona 2024

Les fotografies del Carnaval de Tarragona 2024

Vols alguna de les fotografies del Carnaval de Tarragona 2024 que hi ha a la següent galeria? Envia un correu electrònic a info@derutaenfamilia.com indicant: El teu nom complet El teu número de telèfon Un mail de contacte El número de la foto o les fotos que...

Publicitat


 


Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 5% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompteTambé et pot interessar

Les fotografies del Carnaval de Tarragona 2024

Les fotografies del Carnaval de Tarragona 2024

Vols alguna de les fotografies del Carnaval de Tarragona 2024 que hi ha a la següent galeria? Envia un correu electrònic a info@derutaenfamilia.com indicant: El teu nom complet El teu número de telèfon Un mail de contacte El número de la foto o les fotos que...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Content is protected !!