fbpx

El gran mirador de Suïssa. Ascens a la muntanya Pilatus des de Lucerna

10 febr., 20162 comments

Lucerna és una petita ciutat encantadora ubicada al bell mig de Suïssa, a una de les ribes del Llac dels Quatre Cantons. Ara bé, un dels seus grans reclams és la seva proximitat amb el Pilatus, un mirador sobre la ciutat situat a més de 2.000 metres d’altitud, concretament a 2.119 metres. Des d’allí és fàcil sentir-se insignificant entre tanta immensitat.

A part de les vistes que es poden contemplar des d’aquest elevat punt dels Alps suïssos, bona part del seu atractiu resideix també en l’espectacularitat dels mitjans de transport que t’hi permeten arribar: el cremallera amb més inclinació del món, un 48%, o un telefèric no apte per a les persones amb vertigen.

Com arribar al cim del Pilatus des de Lucerna?

Una de les opcions per arribar fins al cim del Pilatus des de Lucerna és agafar el cremallera que surt des de l’estació Alpnachstad. Arribar-hi des de Lucerna és molt fàcil ja que hi ha trens que s’hi desplacen regularment (podeu consultar els horaris a la web de la companyia suïssa SBB). Un cop a Alpnachstad s’ha de caminar un parell de minuts fins a l’estació Alpnachstad PB des d’on surt el cremallera. No té pèrdua, està perfectament senyalitzat.

pujada al mont pilatus des de Lucerna

Un cop asseguts al cremallera, no cal fer res més que gaudir de l’espectacularitat del paisatge durant el recorregut d’aproximadament mitja hora fins al cim.

Ara bé, s’ha de tenir en compte que el cremallera únicament circula durant els mesos d’estiu, quan no hi ha neu a la zona. A l’hivern, o també com a segona opció d’ascens o de descens des del Pilatus a l’estiu, s’ha d’arribar-hi combinant un telecabina i un telefèric que surten des del poblet de Kriens. Com s’arriba a de Lucerna a Kriens? Agafant l’autobús número 1 i un cop arribats a la parada “Kriens” s’han de seguir els cartells que porten fins a l’estació del telecabina (cablecar).

L’opció que vam escollir nosaltres va ser la de pujar amb el cremallera des d’Alpnachstad i baixar amb el telefèric i el telecabina fins a Kriens, tot i que, com us comentàvem, també es pot fer a la inversa en el cas que vulgueu pujar al Pilatus durant els mesos d’estiu. Si hi ha neu, haureu d’optar per fer l’ascens i el descens amb el telefèric des de Kriens.

Quant costa pujar al Mont Pilatus?

Tal i com ja vam explicar en als articles sobre els ascensos al Gornergrat i al Mont Schilthorn, els preus dels bitllets dels telefèrics i els cremalleres són molt cars. Concretament:

 • De desembre a març, el telefèric des de Kriens (anada i tornada) costa 54,40 CHF els adults i 34 CHF els nens.
 • La resta de l’any, des de Kriens (telefèric) o des d’Alphachstad (anada i tornada), combinant els dos mitjans de transport o agafant-ne només un, el preu és de 68 CHF els adults i 34 CHF els nens.

Ara bé, aquesta excursió surt bastant a compte si es disposa de la Swiss Pass, un bitllet que et permet agafar tants trens com vulguis durant els dies de vigència de la teva targeta (n’hi ha de 3, 4, 8 o 15 dies), ja que et permet estalviar-te un 50% del preu original del bitllet.

Que aquests preus no us facin enrere. Suïssa és un país car, no ens enganyem, però la recompensa un cop a dalt del cim s’ho val. Des del Mont Pilatus tindreu la millor panoràmica sobre el Llac dels Quatre Cantons i també sobre els Alps suïssos. Un paisatge que a més d’un el deixarà sense alè!

Més articles sobre la ruta per Suïssa:

Reserva aquí els millors hotels de Lucerna al millor preu
Estalvia 15 € en la teva propera reserva d’allotjament a Booking aquí
Aconsegueix un 10 % de descompte en la teva propera reserva a Booking aquí
Et regalem 25 € per la teva primera reserva amb Airbnb. Fes clic aquí
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer arreu del món aquí
Reserva la teva assegurança de viatge amb un 5% de descompte aquí
Reserva aquí els millors tous i excursions per Suïssa en castellà

 

Codi ètic: Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges. Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació, és a dir, que si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc, però l’ús d’aquest enllaç no incrementarà el preu final per a tu.

 

Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!

També et pot interessar… 

Barcelona amb nens. Activitats per un cap de setmana en família

Barcelona amb nens. Activitats per un cap de setmana en família

Vivim a una hora de distancia de Barcelona i la becària únicament hi havia estat a la ciutat en un parell d’ocasions quan era petita que hi havíem anat per fer algunes compres durant l’època de rebaixes.  Els reiterats confinaments de mobilitat que estem patint durant...

2 Comments

 1. jordi (milviatges)

  Muy interesante. Como siempre transportes de montaña y vistas de vértigo en Suiza. Nosotros estuvimos en Lucerna pero no subimos allí. Ya nos habías dejado el dinerillo en el Jungfraujoch, que tampoco es barato…
  Un abrazo!

  Reply
  • Laia Díaz

   Hola Jordi! Subir a Jungfraujoch es carísimo! Nosotros no lo hicimos, priorizamos poder subir a más montañas que no dejarnos todo el presupuesto en una. Lo cierto es que el Pilatus fue el primero al que ascendimos y la experiencia nos encantó.
   Un abrazo para ti también!

   Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. 9 días de ruta por Suiza - […] 4: Ascens al Mont Pilatus i recorregut pel Llac dels Quatre […]

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *