fbpx

3 dies de ruta amb cotxe pels millors castells de la Vall del Loira

by | 15 març 2023

La Vall del Loira és coneguda mundialment per albergar una gran quantitat de castells i mansions senyorials d’arquitectura espectacular i envoltats de magnífics jardins. Sense grans distàncies entre ells, és una destinació ideal per esprémer-lo durant un pont o unes vacances de Setmana Santa. Nosaltres vam recórrer alguns dels seus castells més famosos durant una ruta de 17 dies que vam fer per França, durant la qual vam descobrir també els pobles més bonics de la Bretanya francesa, l’impressionant Mont Saint-Michel o la sorprenent ciutat de Bordeus.

A continuació, trobaràs la nostra proposta per organitzar una ruta de 3 dies amb cotxe pels millors castells de la Vall del Loira.

Com arribar a la Vall del Loira

Si vols arribar amb avió fins a la Vall del Loira, has de tenir en compte que els aeroports més propers són els de París o el de Nantes. 

De París a Blois, una de les principals ciutats de la Vall del Loira, hi ha 185 km i de Blois a Nantes 285 km. De fet, creiem que una bona opció per optimitzar una ruta amb cotxe per la Vall del Loira seria arribar a París i tornar per Nantes, o al revés.

No t’oblidis de l’assegurança de viatges

Per viatjar a França, especialment si t’acompanyen nens, et recomanem contractar una bona assegurança de viatge que et garanteixi assistència mèdica i sanitària, ja que la Targeta Sanitària Europea no cobreix sempre el 100% de les incidències. 

Nosaltres viatgem assegurats amb Mondo que ens ofereix unes cobertures molt àmplies en cas de necessitar qualsevol assistència durant el viatge. Si t’interessa, per ser el nostre lector, t’oferim un descompte directe del 5% a l’hora de contractar la teva assegurança de viatge.

Llogar un cotxe per fer una ruta per la Vall del Loira

Com et comentàvem, l’opció més còmoda i fàcil de moure’s per la Vall del Loira i conèixer els seus castells és viatjar amb vehicle privat. Et donarà total llibertat de moviments i l’opció d’improvisar si, finalment, et ve de gust visitar més o menys castells dels que tenies previst veure inicialment.

Així doncs, si necessiteu llogar un cotxe, per trobar les millors tarifes, nosaltres acostumem a fer servir el comparador Autoeurope, així ens assegurem de llogar el vehicle amb l’empresa que ofereix un preu més barat.

Ara bé, si no et ve de gust llogar un cotxe i fer aquesta ruta pel teu compte, sempre pots reservar alguna d’aquestes excursions que surten des de París i deixar-te emportar:

On dormir per visitar els castells de la Vall del Loira

Si no et ve de gust estar canviant d’allotjament cada nit i busques un lloc per establir-lo com a base durant la teva ruta pels castells de la Vall del Loira, et recomanem allotjar-te a la ciutat de Blois. És una ciutat no massa gran, amb moltíssims serveis, una àmplia oferta d’allotjament i està ubicada en un fantàstic punt intermig, a poca distància dels castells més bonics de la Vall del Loira.

Blois va ser on ens vam allotjar nosaltres. En aquesta ocasió, vam optar per un apartament que no ens va agradar gens (era un tercer pis sense ascensor i no estava molt ben cuidat), però just davant hi havia l’ibis Blois Centre Château que seria sens dubte la nostra elecció si tornem a la zona, ja que els hotels de la cadena Ibis, encara que no són luxosos, sempre són molt pràctics i ofereixen una gran relació qualitat-preu.

Unes altres bones opcions al centre de Blois son l’Hotel Mercure Blois Centre o el Novotel Blois Centre Val De Loire.

Castell de Blois. Ruta amb cotxe pels millors castells de la Vall del Loira

Quina és la millor època per viatjar a la Vall de Loira

Un dels grans atractius dels castells i de tota la zona són els jardins, així que, sens dubte, la millor època per viatjar a la Vall de Loira creiem que és d’abril a setembre, aprofitant que la climatologia és molt més benèvola que a l’hivern i que els dies són força llargs.

Cal tenir en compte que juliol i agost són els mesos més demandats pels viatgers i potser alguns castells estiguin realment plens per aquestes dates, especialment durant les hores centrals del dia. El principal avantatge de viatjar en aquestes dates són les agradables temperatures i que, aprofitant que hi ha més hores de llum, els horaris dels castells també solen ser una mica més amplis, així que els dies es poden aprofitar moltíssim.

Castell de Chenonceau. Ruta amb cotxe pels millors castells de la Vall del Loira

Ara bé, si pots viatjar al juny o al setembre, no ho dubtis. Trobaràs molta menys gent, preus més raonables i podràs continuar gaudint de jornades amb climatologia força agradable.

Finalment, si només tens vacances entre octubre i març no et desanimarem a fer-ho, però sí que has de saber que durant aquests mesos els dies solen ser més freds i amb força probabilitat de pluja i que molts castells redueixen els seus horaris de visita. A més, aprofitant que és temporada baixa, et pots trobar amb molts allotjaments i restaurants tancats. Però viatjar aquestes dates també té els seus avantatges, i és que els preus seran molt més ajustats que en temporada alta.

Quants castells hi ha a la Vall del Loira

Si et fas aquesta pregunta perquè la teva intenció és intentar visitar-los tots, que sàpigues que això serà pràcticament impossible. N’hi ha centenars, tot i que no tots es poden visitar. De fet, es calcula que al voltant del riu Loira un viatger podria fer més de 200 parades entre castells, abadies i altres atraccions culturals.

Castell de Chambord. Ruta amb cotxe pels millors castells de la Vall del Loira

Quants dies necessito per veure els castells de la Vall del Loira

Segurament aquest és potser el dubte més important que se’t planteja a l’hora d’organitzar una ruta per visitar els castells de la Vall del Loira i les ciutats més destacades. Com has vist, hi ha moltíssims punts d’interès, així que t’aconsellem que primer decideixis què vols visitar i després calculis els dies que pots necessitar. Amb 6 o 7 dies de viatge podries fer una ruta molt completa. Això sí, creiem que és millor dosificar una mica perquè no acabis amb la sensació d’haver vist infinitat de castells i, al final, no sàpigues identificar quin és quin. 

En el nostre cas, com que viatgem amb una nena de quatre anys i no volíem saturar-la de castells, vam optar per fer una ruta de dos dies i mig, visitant els cinc castells que més il·lusió ens feien, combinant-los amb diverses ciutats.

Tours i activitats interessants a la Vall del Loira

Mapa dels castells de la Vall del Loira

Abans de començar a detallar la ruta de 3 dies per la Vall del Loira, et compartim aquest mapa per si pot ajudar a ubicar-te ia calcular les distàncies entre els diferents punts. Hi hem marcat tots els llocs que trobaràs anomenats en aquest article.

3 dies de ruta pels castells de la Vall del Loira

Primer dia visitant el castells de la Vall del Loira

La ciutat d’Orleans 

Comencem la nostra ruta amb cotxe de 3 dies per la Vall del Loira visitant Orleans, la capital administrativa de la regió central. És una de les poblacions més grans de la zona, amb més de cent mil habitants, i és mundialment coneguda per la seva vinculació amb Joana d’Arc, també coneguda com la Donzella d’Orleans, ja que va aconseguir alliberar la ciutat del setge anglès.

Orleans, capital administrastiva de la Vall del Loira

De fet, un dels seus principals atractius és la Maison de Jeanne d’Arc, on hi ha una sala multimèdia que rememora la seva vida des del 1412 al 1431 i el seu pas per la ciutat d’Orleans el 1429. L’avinguda que porta el seu nom, la rue Jeanne d’Arc, és un dels carrers més bonics amb l’espectacular cathédrale Sainte-Croix en un dels extrems.

A Orleans també val la pena perdre’s pels carrerons que porten fins a la cèntrica place Martroi i passejar en recerca de cases històriques com l’Hôtel Groslot o l’Hôtel des Créneaux.

Orleans, capital administrastiva de la Vall del Loira
La catedral d'Orleans, parada obligatòria durant una ruta amb cotxe per la Vall del Loira

El castell de Chambord

Després de descobrir Orleans, a poc més de 55 km de la ciutat, es troba el castell de Chambord, el més espectacular de la Vall del Loira. Tot i que inicialment havia de ser un pavelló de caça, sembla que la construcció se’ls va anar de les mans i avui dia és el castell més gran de tots els que hi ha a la Vall del Loira.

Durant la nostra visita al castell de Chambord ens va encantar tenir l’oportunitat de perdre’ns entre les immenses sales, pujar per la magnífica escala helicoïdal o passejar pel seu entorn.

Castell de Chambord. Ruta amb cotxe pels millors castells de la Vall del Loira

Si tens pressa o no et ve de gust pagar l’entrada, has de saber que, encara que no és possible visitar l’interior del castell de Chambord sense pagar entrada, si només vols veure’l per fora, ho pots fer pagant només el tiquet del pàrquing per estacionar el vehicle. Nosaltres et recomanem encaridament que entris perquè aquest va ser un dels castells que més ens va agradar.

En temporada alta és habitual que es formin llargues cues a les taquilles, així que és recomanable comprar amb antelació les entrades per al castell de Chambord

Hi ha la possibilitat de complementar l’entrada amb una audioguia o també amb una tauleta digital interactiva, que ofereix al visitant una experiència immersiva per descobrir el castell de Chambord en realitat augmentada i en 3D.

Castell de Blois. Ruta amb cotxe pels millors castells de la Vall del Loira

Espectacle nocturn al castell de Blois

Si la teva ruta per la Vall del Loira coincideix amb els mesos d’estiu (d’abril a octubre) no us podeu perdre l’ espectacle nocturn del castell de Blois. Durant 45 minuts la llum i el so s’apoderen de les parets del pati del castell amb projeccions monumentals que repassen la història del lloc. La projecció és en francès, però als visitants estrangers se’ls lliura un traductor simultani per poder seguir totes les descripcions a la perfecció. És brutal!

Durant la temporada alta sol estar molt demandat i l’aforament és limitat, així que et recomanem comprar les entrades amb antelació.

Segon dia recorrent els castells de la Vall del Loira

Descobrir la ciutat de Blois 

Quan encara s’estan despertant els seus carrers, t’animem a descobrir la ciutat de Blois. Emplaçada a la vora del Loira, el seu castell reial, les cases de la ciutat vella i els monuments religiosos de Blois formen una combinació espectacular.

Blois, Vall del Loira
Blois, Vall del Loira

Amb un munt de petites places plenes de terrasses on provar les típiques galettes bretones, Blois convida a perdre’s pels seus carrerons costeruts plens d’encant.

Davant del castell, es pot visitar la Casa de la Màgia Robert-Houdin i també val la pena passejar tranquil·lament pels bonics jardins que es troben al costat de la catedral de Saint-Louis. Des de l’esplanada de l’ajuntament, podreu contemplar una bona panoràmica de les teulades de pissarra de la ciutat vella.

Blois, Vall del Loira

El castell de Cheverny

A menys de 20 minuts de distància amb cotxe de Blois, arribem al castell de Cheverny, que ha de ser parada obligatòria per a qualsevol viatger que organitzi una ruta per la Vall del Loira. Però si, a més, aquest viatger és fan dels còmics de Tintín té doble excusa per anar-hi perquè aquesta espectacular mansió va servir d’inspiració a Hergé per dibuixar el castell de Moulinsart, la residència del capità Haddock.

Durant la nostra visita al castell de Cheverny vam quedar fascinats pels seus jardins, així com per la seva ambientació i decoració interior. 

A més, el castell de Cheverny ha sabut aprofitar la seva vinculació amb l’intrèpid periodista i des del 2001 ofereix als visitants una exposició, titulada ‘Els secrets de Moulinsart’, que és una delícia per als amants d’aquests personatges.

Castell de Cheverny. Ruta amb cotxe pels millors castells de la Vall del Loira
Castell de Cheverny. Ruta amb cotxe pels millors castells de la Vall del Loira

El castell de Chenonceau

Per arrodonir el dia, et convidem a visitar un altre dels castells més increïbles de la Vall del Loira. Estem parlant de Chenonceau, conegut també com el castell de les dames.

Construït sobre el riu Cher, és un dels castells més fotogènics i una part de culpa la tenen els seus espectaculars jardins. Durant la nostra visita al castell de Chenonceau vam gaudir moltíssim passejant entre rosers, triangles de gespa, fileres de lavanda i contemplant el castell des de les magnífiques terrasses que protegeixen els jardins de les possibles crescudes del riu.

Castell de Chenonceau. Ruta amb cotxe pels millors castells de la Vall del Loira

En temporada alta és habitual que es formin llargues cues a les taquilles, així que si viatjaràs a l’estiu és recomanable que compris amb antelació les entrades per al castell de Chenonceau. Encara que els menors de 7 anys entren de franc, també necessiten disposar d’entrada.

Tercer dia de ruta pels castells de la Vall del Loira

Els castells d’Amboise i de Clos Lucé 

En aquest tercer dia de ruta amb cotxe pels castells de la Vall del Loira, t’animem a endinsar-te en els darrers anys de vida de Leonardo Da Vinci. A la ciutat d’Amboise hi ha dos castells que pots visitar, el castell reial d’Amboise, on es conserven les restes de Da Vinci a la capella de Saint Hubert, o bé el castell de Clos Lucé, on va donar curs a la seva creativitat abans de morir en una de les habitacions.

Castell de Clos Lucé. Ruta amb cotxe pels millors castells de la Vall del Loira
Castell de Clos Lucé. Ruta amb cotxe pels millors castells de la Vall del Loira

Durant la nostra visita al castell de Clos Lucé descobrim aquesta luxosa mansió que ha esdevingut un museu dedicat a l’artista. Però si alguna cosa val realment la pena de Clos Lucé és passejar pels immensos jardins. Entre extensions de gespa i flors i sota l’ombra d’alts arbres, s’han instal·lat maquetes mòbils dels seus visionaris invents a mida real que permeten al visitant entrar durant uns instants a la ment d’aquest gran geni. 

La cosmopolita ciutat de Nantes

Finalment, la nostra última parada de la ruta és Nantes. Travessada per tres rius, l’Erdre, el Sèvre i el Loira, aquesta ciutat és la capital històrica del ducat de Bretanya, però des de fa uns anys també és la capital administrativa del Pays de la Loire, cosa que no acaba d’agradar molt als seus habitants.

Sense ser una ciutat exageradament gran, cosa que facilita la mobilitat disposa d’una àmplia oferta de propostes molt atractives. Des de fa uns anys, el seu atractiu principal són Las Machines de Île, un espai creat per una companyia d’artistes francesos que s’ha inspirat en l’imaginari de Juli Verne, nascut a Nantes, per construir un espai que sembla tret d’un dels seus fantàstics llibres.

Visitar Nantes durant una ruta per la Vall del Loira
Visitar Nantes durant una ruta per la Vall del Loira

Ara bé, si arribem fins a Nantes és per visitar un altre dels castells que s’inclou dins la ruta dels Castells del Loira, el Château des Ducs de Bretagne. Fundat al segle XIII, durant la seva història ha estat usat com a palau ducal, fortalesa militar i caserna. Darrere de la seva fantàstica façana, amb torres cilíndriques, hi ha el Musée d’Historie de Nantes, que fa un repàs per les diferents èpoques de la ciutat a través d’una col·lecció d’objectes excel·lentment conservats.

Si voleu més informació per organitzar una visita a la ciutat de Nantes, us recomanem llegir l’article Les 9 propostes més molones per fer a Nantes.

Codi ètic. Lliure

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Som l’Àlex, la Laia i la becària, una petita família viatgera de Tarragona.

Potser t’interessa


 

Josselin. Què fer al poble del castell reflectit al riu Oust

Josselin. Què fer al poble del castell reflectit al riu Oust

El nom de Josselin està estretament lligat al seu impressionant castell. Potser no heu sentit a parlar mai d'aquest poble, però és inevitable haver vist alguna vegada una imatge de la seva imponent fortalesa a la vora del riu Oust. Josselin és un poble molt petit, amb...

Publicitat


 






Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 5% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompte



També et pot interessar

Josselin. Què fer al poble del castell reflectit al riu Oust

Josselin. Què fer al poble del castell reflectit al riu Oust

El nom de Josselin està estretament lligat al seu impressionant castell. Potser no heu sentit a parlar mai d'aquest poble, però és inevitable haver vist alguna vegada una imatge de la seva imponent fortalesa a la vora del riu Oust. Josselin és un poble molt petit, amb...

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Content is protected !!