Continua llegint per descobrir tot el que cal veure a Friburg en un dia.
Com arribar a Friburg
La forma més ràpida i còmoda per arribar a Friburg és volant a l’aeroport EuroAirport (Basilea-Mulhouse-Friburg). El vol des de Barcelona és de menys de dues hores de durada.
Un cop a l’aeroport, per arribar al centre de la ciutat de Friburg, l’opció més senzilla és agafar-ne algun dels autobusos directes que uneixen l’aeroport amb l’estació central de trens de Friburg en menys d’una hora. El trajecte l’opera la companyia Flixbus i diàriament hi ha unes 10 freqüències de pas a cada direcció. Els bitllets es poden reservar en línia i tenen un preu que ronda els 25 € per persona i trajecte.
Per viatjar a Alemanya, especialment si t’acompanyen nens, et recomanem contractar una bona assegurança de viatge que et garanteixi assistència mèdica i sanitària, ja que la Targeta Sanitària Europea no cobreix sempre el 100% de les incidències.
Nosaltres viatgem assegurats amb Mondo que ens ofereix unes cobertures molt àmplies en cas de necessitar qualsevol assistència durant el viatge. Si t’interessa, per ser el nostre lector, t’oferim un descompte directe del 5% a l’hora de contractar la teva assegurança de viatge.
Com moure’s per Friburg
La ciutat de Friburg disposa d’una àmplia xarxa de transport públic. Tot i així, tingues en compte que el nucli antic és força compacte, així que la millor opció és moure’s a peu. Si tot i així t’has de desplaçar, la ciutat compta amb multitud de línies d’autobús i tramvia.
On allotjar-se a Friburg
Com totes les grans ciutats, Friburg té una àmplia oferta d’allotjaments. La nostra recomanació és que busquis un establiment a prop de l’estació de trens, per estar ben comunicat, o bé en ple nucli històric, a prop de la catedral, per poder arribar a peu als punts de més interès.
En aquesta ocasió, nosaltres vam estar allotjats al Mercure Hotel Freiburg am Münster, ubicat a tres minuts a peu de la catedral i a molt poca distància d’una parada de tramvia. Les habitacions són força àmplies i noves i serveixen un bufet d’esmorzar molt complet.
El mapa del que cal veure a Friburg
A continuació, compartim un mapa amb tots els punts d’interès què veure a Friburg i que anomenarem al llarg de l’article.
Què veure a Friburg
Catedral de Friburg (Freiburger Münster)
Pot ser que sigui per la seva característica torre (de 116 metres d’alçada) o bé pel seu color vermellós, però el que és clar és que la Catedral és un dels majors atractius que cal veure a Friburg. Es van trigar més de 300 anys a construir-la i la majoria dels seus mestres d’obres mai no van arribar a veure el resultat final.
Tot i que els bombardejos van castigar molt la ciutat durant la Segona Guerra Mundial, la catedral es va salvar. L’envolten més de 90 gàrgoles que tenen la funció de protegir els murs d’un excés d’aigua de pluja.
L’accés a la catedral és gratuït. Només cal pagar si es volen pujar els 333 esglaons de la torre (no hi ha ascensor).
Münsterplatz i el mercat de la Catedral
Cada matí, de 7.30 a 13.30 hores s’instal·la a Münsterplatz, la plaça de la Catedral i punt neuràlgic de la ciutat de Friburg, el tradicional mercat.
Es poden trobar desenes de parades de fruita i verdura, així com de flors i també parades on es cuina i serveix la “Lange Rote”, la llegendària salsitxa de Friburg.
Historisches Kaufhaus (Magatzem Històric)
A la mateixa Münsterplatz hi ha un preciós edifici de color vermell fosc i decorat amb tot luxe de detalls que, segles enrere, servia per emmagatzemar la mercaderia dels comerciants que arribaven a Friburg mentre esperaven que s’establísla quantitat d’impostos que havien de pagar.
La seva magnífica façana amb les seves torres-mirador i arcades bellament decorades, destaquen entre els seus edificis veïns en sobresortir lleugerament cap endavant. Només podeu accedir a l’interior de l’edifici durant la celebració d’algun esdeveniment.
Bächle, els “rierols” de Friburg
Al voltant de tot el nucli antic de Friburg es poden trobar els Bächle, uns rierols o canals pavimentats amb llambordes planes i alimentats amb aigua del riu Dreisam que, ja al segle XII, abastien la població.
Són ideals per refrescar-se els peus durant els calorosos dies d’estiu, però també són un gran atractiu per als nens. És habitual veure els petits fer carreres de vaixells de fusta que s’arrosseguen amb una corda o bé jugant amb aneguets de goma que es deixen córrer lliurement.
Si no tens parella i aprecies la teva solteria, estigues atent perquè, segons la llegenda, qui fica el peu per accident en un d’aquests rierols, s’ha de casar amb un noi o una noia de Friburg.
Schwabentor (Porta dels Suabos)
La Porta dels Suabos va ser construïda a mitjan el segle XIII i formava part de la fortalesa que protegia la ciutat. La llegenda explica que el seu nom se li dóna en honor a un comerciant de sal procedent de Suàbia, que s’havia enamorat de Friburg en els seus viatges de negocis anteriors a la ciutat. Es diu que en una de les visites va arribar amb diversos barrils plens de diners perquè volia comprar Friburg, però quan va obrir els barrils es va adonar que la seva dona, poc entusiasmada amb la idea del seu marit de gastar tots els seus diners en la compra de un poble, li havia intercanviat els diners per sorra i pedres.
Un altre element destacat d’aquesta porta és la petita figura sense coll que s’asseu amb les cames creuades sobre la passarel·la de la torre fortificada i es treu una espina del peu. Es diu que servia d’advertència per no sortir del camí correcte i que alertava els vianants dels perills que els podien esperar en creuar la porta i sortir de la ciutat.
Martinstor (Porta de Martí)
Juntament amb Schwabentor, Martinstor va sobreviure a les guerres encara que hi va haver un moment que es va qüestionar si havia de ser demolida per adaptar-se als nous temps i deixar pas a la construcció del tramvia. Tot i això, l’alcalde Otto Winterer, a finals del segle XIX, va augmentar-ne la seva altura gairebé tres vegades i va afegir un sostre d’estil historicista del segle XV, així com un pas més gran per al tramvia perquè no desaparegués.
Altes Rathaus i Neues (Ajuntament Antic i Nou)
L’Ajuntament Antic, que actualment acull l’oficina de turisme, es troba just al costat de l’Ajuntament Nou, ubicat a la plaça homònima. Tots dos edificis estan connectats per una passarel·la. Com a curiositat, heu de saber que l’Ajuntament Nou és més vell que l’Ajuntament Antic, i l’ajuntament més antic de la ciutat és en realitat l’anomenat Gerichtslaube.
Schlossberg (Muntanya del Palau)
Schlossberg és una muntanya boscosa que delimita el nucli antic de Friburg. Molts dels seus habitants surten a passejar o a córrer pels nombrosos camins que es poden trobar a tots els vessants.
Per arribar fins a la muntanya Schlossberg es pot fer servir el funicular que triga 3 minuts a pujar o bé accedir per algun dels múltiples camins que donen accés als diferents miradors, des d’on contemplar unes fantàstiques vistes sobre el nucli antic. La meva recomanació és que pugeu amb el funicular i aneu descendint tranquil·lament a peu.
Klein Venedig (Petita Venècia)
En aquesta zona hi residien antigament artesans de diversos gremis, majoritàriament moliners, adobers i pescadors, que necessitaven l’aigua del riu Dreisam. Per aquest motiu es va construir un sistema sofisticat amb múltiples canals. El resultat van ser els anomenats Bächle (rierols) i també un parell de canals molt més amples i profunds ubicats entre els bonics carrers Fischerau i Gerberau. Uns rierols que avui dia segueixen envoltats de pintoresques façanes amb finestres plenes de flors.
Konviktstrasse
És un dels carrers més pintorescos i bonics que veure a Friburg, ple de boutiques i llibreries d’antiguitats, ubicades als baixos d’antigues cases perfectament cuidades i decorades.
On menjar a Friburg
La ciutat és plena de restaurants, però si busques un lloc on menjar a Friburg àpats típics de la regió a un preu raonable, et recomano Ganter Brauereiausschank. Aquest establiment és a la mateixa plaça de la Catedral, Münsterplatz, i serveix tot tipus d’especialitats alemanyes i l’ambient al seu interior és de cerveseria tradicional. Sens dubte, una gran opció per menjar al centre històric de Friburg.
Codi ètic. Lliure
Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.
Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.
0 Comments