Tal com passa amb Tòquio, la ciutat de Kyoto és enorme i la manera més senzilla d’organitzar-hi una visita és distribuir el recorregut tenint en compte els diferents districtes/barris de la ciutat.
Sense cap mena de dubte, Higashiyama és el barri de Kyoto més espectacular i tradicional. Ara bé, es tracta d’un barri molt extens i el millor, per tal que us sigui tot més fàcil d’entendre, és dividir-lo en dues zones: el nord i el sud d’Higashiyama.
Sincertament, la visita en aquesta zona va ser la que ens va fer enamorar completament de la ciutat i del país. El barri d’Higashiyama de Kyoto és tot el que un viatger té en el seu imaginari sobre el Japó més tradicional.
Què visitar al sud d’Higashiyama?
Recórrer el sud d’Higashiyama requereix moltes hores i moltes ganes de deixar-se engolir pel Japó més tradicional. Sense exagerar, us diré que va ser un dels racons que més ens va agradar del país que vam tenir l’oportunitat de visitar durant la nostra ruta de 10 dies per Japó.
A continuació us enumerem els espais més populars de la zona sud del barri d’Higashiyama de Kyoto. També hi trobareu informació sobre les línies de metro o d’autobús que arriben a cada un d’aquests indrets i, en el cas que procedeixi, els seus horaris d’obertura i el preu de l’entrada.
Sanjusangen-dō (temple budista)
El seu nom fa referència als 33 espais (sanjusan) que hi ha entre les columnes d’aquest estret i allargat edifici, que custodia 1001 estàtues de la Kannon de 1000 braços (bodhisattva de la misericòrdia). La gran Kannon està flanquejada a ambdós costats per unes altres 500 imatges menors, perfectament alineades en files.
No us en podem mostrar cap fotografia perquè està prohibit fer-ne, però us assegurem que és espectacular i us recomanem incloure sí o sí aquesta visita a la vostra ruta!
- Horari: de 8.00 a 16.30 h
- Preu: 600 iens
- Arribar-hi amb metro: Línia Keihan fins a Shichijō
- Arribar-hi amb autobús: City Bus 206 o 208 fins a Sanjusangen-dō-mae
Kiyomisu-dera (temple budista)
És un dels monuments més famosos de la ciutat i acostuma a estar ple de gent, sobretot, a la primavera i a la tardor.
A la sala principal hi ha una gran terrassa recolzada sobre columnes que sobresurt de la muntanya. Sota la sala hi ha la cascada Otowa-no-taki, que emana aigua sagrada de la qual beuen els visitants perquè atorga salut i longevitat. Això sí, és molt possible que hagueu de fer cua per tastar-la.
El recinte té molts més monuments i santuaris, com ara el Jisho-jinja, on els visitants busquen tenir sort amb l’amor caminant uns 18 metres d’una pedra a l’altra tancant els ulls (si no es fa en la direcció correcta els desitjos no es compliran).
Abans d’entrar al temple, val la pena visitar el Tainai-meguri (100 iens). Entrant aquí, s’accedeix simbòlicament al ventre d’un bodhisattva. Quan s’arriba a la roca a fosques, s’ha de fer-la girar per demanar un desig.
La pujada fins al temple, anomenada Chawan-zaka (carrer de la Tetera), està abarrotada de botigues d’artesania, menjar local ràpid i souvenirs.
- Horari: de 6.00 a 18.00 h
- Preu: 300 iens
- Arribar-hi amb metro: Línia Keihan fins a Kiyomizu-Gojō
- Arribar-hi amb autobús: City Bus 206 fins a Kiyomizu-michi o Gojō-zaka
Kōdai-ji (temple budista)
Fundat el 1605, en el seu extens recinte hi ha uns jardins i cases de té dissenyades pel mestre de les cerimònies del te Sen-no-Rikyu.
El temple està a 10 minuts a peu de Kiyomizu-dera, cap al sud.
- Horari: de 9.00 a 17.00 h.
- Preu: 600 iens.
- Arribar-hi amb metro: Línia Tōzai fins a Higashiyama
- Arribar-hi amb autobús: City Bus 206 fins a Yasui
Maruyama-kōen
És un gran parc perfecte per escapar del ritme de la ciutat.
- Arribar-hi amb metro: Línia Tōzai fins a Higashiyama
Yasaka-jina (santuari sintoista)
És el santuari que protegeix el proper barri de Gion i, a vegades, rep el nom de “Gion-san”. És un indret molt popular la nit de cap d’any.
- Arribar-hi amb metro: Línia Tōzai fins a Higashiyama
Chion-in (temple budista)
És el temple de Kyoto que rep més peregrins. L’entrada principial, San-mon, de dos pisos, és la més gran del Japó i permet fer-se una idea de la mida de l’edifici.
A la sala principal hi ha una estàtua de Hōnen. Aquest edifici està connectat amb un altre amb un terra de rossinyol (cruix a cada pas per delatar als enemics).
Després de pujar les escales de l’edifici principal, s’arriba a la gran campana, de 70 tones, la més gran del país, que repica 108 cops per Cap d’Any.
- Horari: de 9.00 a 16.30 h.
- Preu: 300 iens (jardins i edificis interiors, l’entrada al recinte és gratuïta).
- Arribar-hi amb metro: Línia Tōzai fins a Higashiyama
Shōren-in (temple budista)
Originalment, era la residència de l’abat suprem de l’escola budista tendai. L’edifici actual és del 1895, però a la sala principal hi ha pintures dels segles XVI i XVII. Molts turistes el passen per alt, però és molt agradable passejar pels seus jardins.
Està al nord de Chion-in, a 5 minuts caminant.
- Horari: de 9.00 a 17 h.
- Preu: 500 iens.
- Arribar-hi amb metro: Línia Tōzai fins a Higashiyama
Gion
Gion és el barri d’oci i geishas més famós de la ciutat. L’arquitectura moderna, els moderns locals nocturns i el trànsit li resten atractiu, però encara té racons bonics per passejar de nit.
Queda delimitat per Sanjō-dori i Gojō-dōri al nord i al sud, respectivament, i per Higashiōji-dōri i Kawabata-dōri, a l’est i a l’oest.
La zona que hi ha al sud de Shijō-dōri té restaurant i cases de te del segle XVII, molts d’ells exclusius locals de geishas.
El carrer Shimbashi (també anomenat Shirakawa Minari-dōri) és un el més bonic de la ciutat, sobretot a la nit.
- Arribar-hi amb metro: Línia Tōzai fins a Sanjō-Keihan
El mapa del sud de Higashiyama a Kyoto
Per finalitzar aquest article, us deixem un mapa amb els punts d’interès del sud de Higashiyama enumerats anteriorment, perquè us sigui una mica més senzill orientar-se.
Què visitar al nord d’Higashiyama?
A continuació, us enumerem els espais més populars de la zona nord del barri d’Higashiyama a Kyoto. També hi trobareu informació sobre les línies de metro o d’autobús que arriben a cada un d’aquests indrets i, en el cas que procedeixi, els seus horaris d’obertura i el preu de l’entrada.
Ginkaku-ji (temple budista)
Una de les imatges més icòniques de Kyoto és el pavelló Daurat, conegut com a Kinkaku-ji, però, sincerament, tot i que ens va agradar molt, la massificació de l’espai va fer que ens enamoréssim molt més de Ginkaku-ji, l’anomenat pavelló de plata.
El 1482 el sogún Ashikaga Yoshimasa va construir una casa de camp per retirar-se després de la guerra civil. El nom de la casa es tradueix per “pavelló de plata”, tot i que l’ambició del sogún de recobrir l’edifici amb aquest material, mai es va arribar a fer i després de la seva mort es va reconvertir en temple.
Tot i que us recomanem anar-hi a primera hora del matí o just abans del tancament, la seva massificació no es pot comparar amb la del pavelló daurat.
- Horari: de 8.30 a 17.00 h.
- Preu: 500 iens
- Arribar-hi amb autobús: City Bus 5 fins a Ginkakuji-michi
Nanzen-ji (temple budista)
És un recinte preciós. A l’entrada s’eleva la imponent Sanmon. Darrera es troba la sala principal i, més enllà, el Hōjo, amb el jardí del Salt del Tigre, un típic jardí zen.
- Horari: de 8.40 a 17 h
- Preu jardí: 500 iens
- Arribar-hi amb metro: Línia Tōzai fins a Keage.
- Arribar-hi amb autobús: City Bus 5 fins a Eikandō-michi
Tetsugaku-no-michi (sender de la filosofia)
És un camí peatonal que va paral·lel a un canal prop de la base d’Higashiyama. El nom el rep perquè es diu que el filòsof del segle XX Kitarō Nishida, caminava per aquí molt sovint.
Si teniu la sort de ser a Kyoto durant la floració dels cirerers, aquest passeig ha de ser una meravella.
- Arribar-hi amb metro: Línia Tōzai fins a Keage.
- Arribar-hi amb autobús: City Bus 5 fins a Eikandō-michi o Ginkakuji-michi
Hōnen-in (temple budista)
És un lloc bonic, en un bosc, amb jardins molt cuidats.
Està a 10 minuts a peu des del Ginkaku-ji, en un carrer lateral al qual s’hi arriba des del Tetsugaku-no-Michi. S’ha d’anar cap al sud, buscar un cartell en anglès a l’esquerra, creuar el pont sobre el canal i seguir carretera amunt.
- Arribar-hi amb autobús: City Bus 5 fins a Eikandō-michi o Ginkakuji-michi
El mapa del nord de Higashiyama a Kyoto
Per finalitzar aquest article, us deixem un mapa amb els punts d’interès del nord de Higashiyama enumerats anteriorment, perquè us sigui una mica més senzill orientar-se.
Més articles pràctics per organitzar la teva visita a Kyoto o el teu viatge al Japó:
- Qué veure a Kyoto en 2 dies. Guia per aprofitar al màxim una visita a la ciutat de Kyoto
- Descobrint el meravellós (i massificat) Fushimi Inari de Kyoto, el famós temple de ‘Memòries d’una Geisha’
- Visitar el Pavelló Daurat o Kinkaku-ji, el símbol de Kyoto i de tot el Japó
- Com anar fins al famós bosc de bambú d’Arashiyama de Kyoto
- Japó en 10 dies. Tota la informació que necessites per organitzar un primer viatge a Japó i no perdre’t res
- 30 coses que has de saber abans de viatjar al Japó per primera vegada
- Menjar típic del Japó. Guia i fotos de plats tradicionals i populars de la gastronomia japonesa
- Guia sobre l’ús de la Japan Rail Pass (JRP). Què és i on es compra?
- Les nostres recomanacions per trobar allotjament al Japó bo, bonic i barat
Codi ètic. Lliure
Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.
Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.
0 Comments