Tot i viure a Tarragona ciutat i tenir-ho ben a prop de casa, nosaltres no l’havíem visitat mai, així que un diumenge al matí vam agafar el cotxe i ens hi vam arribar.
Història del Santuari de Montferri
Des de finals del segle XIX, els vilatans de Montferri tenien la tradició d’anar en peregrinació fins al Santuari de Montserrat (en aquest article trobaràs tot el que has de saber per visitar el Monestir de Montserrat en un dia) després de la verema, cap a mitjans del mes d’octubre.
Amb la idea d’apropar la Mare de Déu al territori, el pare jesuïta Daniel Vives, nascut a Montferri, va proposar la idea de construir una parròquia en un dels turonets del poble que va acabar adquirint.
El 1930, després de l’expulsió dels jesuïtes i la posterior Guerra Civil, les donacions es van parar i el projecte de construcció va quedar aturat. No va ser fins el 1987 quan es van reemprendre les obres.
El santuari de Montferri es va inaugurar el 1999, gràcies a la col·laboració desinteressada de molts dels vilatants de Montferri.
Visitar el Santuari de Montferri
El santuari de Montferri és molt petit i la visita es pot fer molt ràpidament. Tot i això, us recomaneu que us la prengueu amb calma i en gaudiu de tots els petits detalls.
La planta de l’església té forma de vaixell orientat cap a Montserrat, tot i que és difícil de veure des de peu pla. Ara bé, el cambril està pensat i dissenyat com el de l’abadia de Montserrat, amb una escala a costat i costat per pujar i baixar a saludar a la Moreneta.
Si hi aneu amb nens petits és possible que s’enamorin de tots els petits finestrals de colors amb forma de cor. La becària es va tornar boja buscant i tocant cors de colors.
Informació pràctica
Horari
- Dissabte i diumenge de 10.30 a 13.30 hores.
- Dimarts, dimecres i dijous de 10.30 a 13.30 hores. Tot i que aquest és l’horari oficial, si voleu visitar el santuari entre setmana, és recomanable que contrasteu que estarà obert enviant un correu electrònic a santuari@montferri.altanet.org o truqueu al telèfon 621 22 38 15.
Preu de l’entrada
- Adults: 2 €
- Nens: gratuït
Aparcament
Just al peu del santuari hi ha una zona d’aparcament molt gran. És fàcil trobar lloc per deixar el cotxe i llavors únicament cal pujar unes quantes escales o una lleugera rampa per arribar fins al santuari de Montferri.
Visitar el Santuari de Montferri en època de COVID-19
L’aforament està limitat, tot i que difícilment s’omple, però tingueu-ho en compte perquè potser us heu d’esperar una mica si hi ha gent.
És obligatori accedir a l’interior amb mascareta. A la becària (3 anys) la van deixar entrar sense perquè no hi havia gaire gent, però ens van demanar molt amablement que si veiem que s’omplia li poséssim.
Tot i que habitualment està permès, per seguretat no es pot tocar ni besar la Moreneta que hi ha al santuari.
On està Montferri
El municipi de Montferri, amb menys de 400 habitants, està ubicat al sud est de la comarca de l’Alt Camp, limitant amb la comarca del Tarragonès. Vila-Rodona, Bràfim, Rodonyà, Masllorenç i Salomó són els pobles més propers a Montferri.
Com arribar a Montferri
La nostra recomanació és que anem per la C-51 fins a la rotonda que hi ha entre Vila-Rodona i Bràfim i, llavors, en menys de 5 minuts per la carretera comarcal T-204 arribareu a Montferri.
Una altra opció, si voleu arribar-hi des de la costa, és agafar la comarcal T-202 que va des de Ferran fins a Salomó. Ara bé, és una carretera força estreta i plena de corbes no gaire recomanable si sou de marejar-vos fàcilment.
On menjar a l’Alt Camp
Si voleu menjar per la zona, els qui ens coneixen ja saben que som molt fidels a un resturant que està ubicat a tocar del Monestir de Santes Creus, un indret molt recomanable que podeu visitar per complementar la vostra visita a Montferri.
Així doncs, si esteu per la zona, us recomanem reservar al restaurant Catalunya d’Aiguamúrcia, una excel·lent opció per menjar cuina catalana de la bona.
Codi ètic. Lliure
Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.
Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.
0 Comments