La manera més senzilla de recórrer Tòquio, tenint en compte les seves dimensions, és dividir-se la visita per districtes. Així doncs, després de passar per Ueno, Akihabara, Asakusa i Shinjuku, la nostra cinquena parada va ser el barri de Shibuya, mundialment conegut per tenir un dels encreuaments de vianants més concorreguts del món.
Actualment, Shibuya és el centre de la cultura adolescent tokiota. És l’indret on queden la majoria de joves japonesos, un (altre) paradís de lluminoses pantalles led i també una zona plena d’edificis dedicats íntegrament a les botigues de moda. La nostra recomanació és que entreu en alguna, que no sigui una multinacional tipus Zara o H&M, perquè descobrireu autèntics tresors nipons (en una botiga dedicada íntegrament a la venda de mitjons vam comprar alguns dels modelets més kukis que tenim a dia d’avui al nostre armari).
Què veure i fer a cada barri de Tòquio. Descobrint Shibuya
Com arribar a Shibuya?
Shibuya és un barri molt accessible on hi arriben tres línies de metro: la Ginza Line (sortida G01, línia groga), la Fukutoshin Line (sortida F16, línia marró) i la Hanzomon Line (sortida Z01, línia morada). A banda, la línia Yamanote JR també hi té parada.
Què visitar a Shibuya?
Encreuament de Shibuya
Se’l considera l’encreuament més transitat del món i se’l coneix com the scramble (el barullo). A part de la multitud que hi travessa cada vegada, és un espectacle de pantalles de vídeo gegants i de neó. El curiós del cas és que tot i la gentada (s’hi poden arribar a creuar fins a un miler de persones cada vegada) tothom s’esquiva amb agilitat i respecta el seu espai vital.
Un dels llocs més recomanables per veure-ho és des de la cafeteria Starbucks que hi ha damunt la llibreria Tsutaya, al costat de l’estació. Perquè no hi accedeixis sense consumir, per poder arribar a les escales que pugen al primer pis gairebé t’obliguen a passar per caixa. Nosaltres vam tenir la mala sort de fer-hi cap un dia que es va posar a ploure i la quantitat de gent que hi havia creuant no és la que habitualment es veu al vídeos que corren per la xarxa. Tot i això, és un espectacle mirar-s’ho i atrevir-se a creuar!
Una recomanació: si us atureu al mig de l’encreuament per fer-vos una foto, que sigui ràpid perquè, tot i que ningú xocarà amb vosaltres, us miraran bastant malament…
No et perdis la nostra completa guia per visitar Tòquio en 3 dies
Estàtua del gos Hachikō
Aquest animal és conegut arreu del món gràcies a la seva història. Es tracta de la mascota d’un professor que vivia a prop de l’estació de Shibuya i que sempre anava a buscar al seu amo quan tornava de treballar. El professor va morir un dia a la feina el 1925 i durant els següents 10 anys el gos va anar cada dia a esperar-lo a l’estació. Les seves restes momificades estan al Museu Nacional de Ciència del Japó, un dels que hi ha al parc Ueno.
Actualment, aquest és el punt de reunió preferit de centenars de joves japonesos.
Shimo-Kitazawa
Són un conjunt de carrers peatonals plens de botigues, pachinkos (locals de maquinetes), restaurants i clubs. És un dels millors barris de la ciutat per bura-bura suru (passar l’estona).
Aquí va ser on vam localitzar en un soterrani un restaurant exclusivament de sushi, anomenat Sushi Nova, on feies la comanda a través d’unes pantalles tàctils i el menjar t’arribava per una cinta transportadora. No va ser el millor sushi que vam menjar durant el viatge, però l’experiència freak va valdre molt la pena! Vam riure moltíssim!
El mapa de Shibuya
Per finalitzar aquest article, us deixem un mapa amb el punts d’interès del districte de Shibuya enumerats anteriorment perquè us sigui una mica més senzill orientar-vos.
Més articles pràctics per preparar un viatge al Japó:
- Japó en 10 dies. Tota la informació que necessites per organitzar un primer viatge a Japó i no perdre’t res
- 30 coses que has de saber abans de viatjar al Japó per primera vegada
- Menjar típic del Japó. Guia i fotos de plats tradicionals i populars de la gastronomia japonesa
- Guia sobre l’ús de la Japan Rail Pass (JRP). Què és i on es compra?
- Les nostres recomanacions per trobar allotjament al Japó bo, bonic i barat
- Visitar Tòquio en 3 dies. Guia dels barris i els llocs imprescindibles de la capital del Japó
- Qué veure a Kyoto en 2 dies. Guia per aprofitar al màxim una visita a la ciutat de Kyoto
- Com anar de Tòquio a Kamakura en un dia per visitar el Gran Buda
- Com anar d’Hiroshima a l’illa de Miyajima pel teu compte per passar-hi la nit
- Visitar Hiroshima en 1 dia des de Kyoto o Osaka
- Què veure a Osaka en 1 dia. Guia i mapa dels imprescindibles de la ciutat
- Què veure a Nara en una excursió de mig dia des de Kyoto o Osaka
Codi ètic. Lliure
Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.
Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.
0 Comments