Què fer a Lleida amb nens, els millors plans per fer a la ciutat amb canalla

by | Última actualización març 6, 2024

Estàs planificant una escapada en família a la ciutat de Lleida? La capital del Segrià té una àmplia oferta de propostes per gaudir amb canalla, des d’iniciatives culturals, fins a experiències més vivencials a través de les quals els petits podran aprendre mentre es diverteixen. 

T’expliquem tot el que pots fer a Lleida amb nens!

Què fer a Lleida amb nens

Activitat infantil al Turó de la Seu Vella

La Seu Vella és, sense cap mena de dubte, la imatge més icònica i coneguda de Lleida. Coneguda també com “el Castell de Lleida”, la seva visita és un imprescindible si us escapeu la ciutat.

La Seu Vella de Lleida

S’ofereixen nombroses visites guiades per recórrer l’espai, tot i que també és possible anar seguint un itinerari marcat amb codis QR a través dels quals es pot accedir a molta informació històrica sobre el monument.

Si visites la Seu Vella amb infants pots seguir l’itinerari autoguiat que s’anomena “A la recerca de la Blau”. A través de diferents explicacions i enigmes que hauran d’anar resolent, la canalla pot descobrir secrets del monument per tal de fer la visita més amena i entretinguda. La proposta està pensada per a nens i nens d’entre 6 i 12 anys.

La Seu Vella de Lleida, visita per fer amb nens
La Seu Vella de Lleida

Malgrat que hi ha 238 esglaons, és molt recomanable fer l’esforç per pujar fins al capdamunt del campanar des d’on s’obtenen unes magnífiques vistes de tota la ciutat i també de bona part de la comarca del Segrià i de la plana de Lleida.

La Seu Vella de Lleida

Amb l’entrada per accedir a l’interior de la Seu Vella també està inclosa la visita el Castell de la Suda o Castell del Rei, ubicat sobre el mateix turó, un edifici castell d’origen musulmà del que es té constància ja l’any 882.

Podeu arribar a la Seu Vella ​​des del carrer Sant Martí, entrant al recinte emmurallat per la Porta del Lleó o bé des de la plaça de Sant Joan, per unes escales mecàniques i un ascensor que puja fins el Portal de Sant Andreu salvant el pronunciat desnivell.

Lleida amb nens

Recórrer la ciutat amb el bus turístic

Durant els caps de setmana i els dies festius, circula per la ciutat de Lleida un autobús turístic d’una sola planta descoberta. El vehicle disposa d’uns altaveus per on va sonant una audioguia que explica els principals llocs d’interès per on va passant i també ofereix l’opció de connectar auriculars per escoltar les explicacions en altres idiomes. 

Des de dalt de l’autobús un té l’oportunitat de contemplar diversos monuments històrics de la ciutat, com ara la Seu Vella o el castell de Gardeny, i també fer-se una idea de les dimensions i l’ubicació d’altres punts que pot ser interessant visitar. 

L’autobús surt des d’una parada que hi ha a l’avinguda Blondel, a tocar de l’estàtua d’Indíbil i Mandoni, els matins a les 11, les 12 i les 13 hores i a les tardes a les 16, 17, 18 i 19 hores.

El recorregut dura una hora i el preu del bitllet és d’1,20 € per persona. Els nens paguen a partir dels 4 anys.

Autobús turístic de Lleida
Autobús turístic de Lleida

Passeig pel centre històric

El carrer Major és l’eix comercial més important de la ciutat de Lleida i pot ser un molt bon punt de partida per recórrer el centre històric de la ciutat, descobrint alguns dels edificis lleidatans més destacats. 

És imprescindible passar per l’Antic Hospital de Santa Maria, la capella del Peu del Romeu, l’església de Sant Joan, la Seu Nova o la plaça de la Paeria, on hi ha el palau que porta el mateix nom i que és la seu del govern municipal.

Què fer a Lleida

Descobrir l’Horta de Lleida visitant una granja

L’economia lleidatana ha estat sempre molt vinculada a la vida agraria. De fet, a bona part de l’entorn de la ciutat se’l coneix amb el nom de l’Horta de Lleida, ja que, actualment, encara s’hi conserven molts camps de conreu i granges que es dediquen a la ramaderia.

Amb l’objectiu de posar en valor el paper de l’agricultura i la ramaderia, la Granja Pifarré ofereix una activitat dedicada especialment a la canalla perquè aquesta pugui descobrir de primera mà com és la vida en una granja.

Activitat familiar a la Granja Pifarré de Lleida
Activitat familiar a la Granja Pifarré de Lleida

Sota el nom d’Engranja’t, aquesta família lleidatana ofereix una ruta experiencial per les seves instal·lacions, ubicades a menys de deu minuts del centre de la ciutat. Els infants poden alimentar les vaques, les gallines, recollir fruits de l’hort, preparar bosses aromàtiques i, fins i tot, ajudar a barrejar l’aliment que se’ls hi dona als vedells.

Visita dinamitzada al castell dels templers de Gardeny

L’ordre dels Templers es va instal·lar a Lleida durant la segona meitat del segle XII. El punt escollit va ser el turó de Gardeny, amb unes vistes privilegiades sobre Lleida, punt on encara es conserven d’aquest recinte medieval.

El castell de Gardeny es pot visitar durant tot l’any per lliure o a través de les visites guiades que s’ofereixen els caps de setmana tant en català com en castellà.

Castell de Gardeny de Lleida

A tot això cal afegir-hi que, si visites Lleida amb nens, t’interessa saber que el segon diumenge de cada mes s’ofereix una visita dinamitzada titulada Templer per un dia que permet endinsar-se en primera persona a la vida dels templers del segle XIII. A tots els assistents se’ls hi assigna un paper i un vestuari específic i al llarg de la visita se’ls convida a exercir el rol i la labor que desenvolupava segles enrere el personatge assignat. És una activitat molt pensada per fer amb canalla, especialment infants a partir de 7 o 8 anys, per tal que entenguin com funcionava la societat en aquella època i la importància que va tenir l’ordre templera per la ciutat de Lleida.

És imprescindible fer reserva prèvia a infoturisme@paeria.cat o al telèfon 973 700 319, ja que les places són limitades.

Castell de Gardeny de Lleida

Desconnecta als Camps Elisis

Els Camps Elisis, coneguts per molts lleidatans com els Campos, són un gran parc situat al barri de Cappont, al costat del riu Segre. S’hi poden trobar diverses construccions noucentistes, però, més enllà del seu patrimoni arquitectònic, val la pena passejar-hi tranquil·lament resguardant-se de la calor sota immensos plataners o sobre les àmplies zones enjardinades. També hi ha diversos espais amb font ornamentals i amb gronxadors per a la canalla.

Camps Elisis de Lleida

La Casa dels Gegants

En aquest espai és on descanseu durant l’any els elements festius que configuren la cultura tradicional i popular de la ciutat de Lleida. En diverses sales es poden visitar tots els Gegants de Lleida, els Capgrossos, els Cavallets del Ball de Cavallets, els Marraquets i l’Àliga, entre altres.

La Casa dels Gegants està a l’avinguda Blondel número 64 i l’entrada és gratuïta.

La Casa dels Gegants de Lleida
La Casa dels Gegants de Lleida

Museu de l’Automoció – Roda Roda

Ubicat en un antic taller mecànic, a tocar dels Camps Elisis, al Museu de l’Automoció s’hi pot trobar una extensa col·lecció de cotxes, motocicletes, motors i centenars de reproduccions a escala de vehicles d’arreu del món i de diferents èpoques.

El Museu Roda Roda està al carrer Santa Cecília número 22 i l’entrada és gratuïta.

Museu de l'Automoció - Roda Roda de Lleida
Museu de l'Automoció - Roda Roda de Lleida

Museu de l’aigua

El Museu de l’Aigua està composat de diferents espais repartirts per la ciutat i l’horta de Lleida. La seva seu central és el “Campament de la Canadiense”, on es pot visitar la seu d’aquesta empresa colonial, que es va instal·lar en diferents indrets de Catalunya amb l’objectiu d’electrificar el territori.

S’hi poden visitar les exposicions permanents “Aigües del món. Un món d’aigües”, “La força de l’aigua” i “El Dr. Pearson i les obres de la Canadiense a Lleida”. Aquesta darrera és una mostra del paper fonamental de Lleida en la producció d’energia hidroelèctrica gràcies a les obres de l’enginyer Dr.Pearson i la companyia hidroelèctrica coneguda com La Canadiense.

El Museu de l’aigua està a l’avinguda Miquel Batllori, 52 i l’entrada és gratuïta.

Museu de l'Aigua de Lleida
Museu de l'Aigua de Lleida
Museu de l'Aigua de Lleida

Com arribar a Lleida 

Una de les formes més còmodes i ràpides d’arribar a la ciutat Lleida és amb el tren d’alta velocitat que uneix Barcelona amb Madrid i que, diàriament, s’atura en diverses ocasions a l’estació de Lleida-Pirineus que està a pocs minuts caminant del centre històric.

Pel que fa a la xarxa viària, Lleida està connectada amb Tarragona, Barcelona i Saragossa a través de l’AP2, mentre que l’Eix Transversal uneix la ciutat amb les comarques de Girona i l’Eix Occidental amb les Terres de l’Ebre i el País Valencià.

A molt poca distància de la ciutat també hi ha l’aeroport de Lleida-Alguaire, on operen diverses companyies low cost.

Quina és la millor època per visitar Lleida

Sense cap mena de dubte, el mes de maig és un dels millors moments de l’any per escapar-se a Lleida. Per què? Ben fàcil. L’habitual boira hivernal ja ha deixat pas al sol de primavera, les temperatures són molt agradables i no són tan elevades com en ple estiu i és el mes en què s’organitzen un major nombre d’esdeveniments culturals i festius que són ideals per complementar una visita a la capital de les Terres de Ponent.

Festa major de Lleida

I és que durant el mes de maig, cada cap de setmana hi ha quelcom programat. El primer cap de setmana se celebra la Fira de Titelles, el segon la Festa Major de Sant Anastasi, el tercer la Festa de Moros i Cristians i el quart l’Aplec del Caragol.

Una altra opció és visitar la ciutat de Lleida cap a final del mes de setembre o principis d’octubre, quan se celebra la Festa major de Tardor en honor a Sant Miquel i el Festival Internacional Musiquem Lleida.

Ara bé, si el fred i la boira no us espanteu, heu de saber que cap a mitjans del mes de febrer, Lleida celebra cada any l’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya. Durant diversos dies es programen projeccions de curts, de llargmetratges i també s’ofereixen tot tipus de tallers relacionats amb l’animació cinematogràfica, molts d’ells destinats al públic infantil.

Animac, Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya
Animac, Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya

On allotjar-se a Lleida

La ciutat de Lleida compta amb una àmplia oferta hotelera. La nostra recomanació és que escolliu un allotjament cèntric que et permeti moure’t còmodament per tot arreu a peu, ja que els principals punts d’interès estan a poca distància els uns dels altres.

On dormir a Lleida, hotel Real

Una molt bona opció és l’Hotel Real, un dels establiments més populars de Lleida. Les habitacions són àmplies, netes i els banys estan molt nous i compten amb assecador i articles de tocador gratuïts. A més, també disposen d’aire condicionat, el WiFi està inclós en el preu i a la planta baixa hi ha un bar i un restaurant on se serveix l’esmorzar i el sopar.

L’únic inconvenient d’aquest allotjament és que, si viatgeu amb cotxe particular, no té aparcament propi, però just al davant hi ha un aparcament subterrani on es pot deixar el vehicle que 9,90 € al dia.

On menjar a Lleida 

Hom no pot marxar de Lleida sense haver tastat els caragols a la llauna. Gairebé tots els restaurants de la ciutat n’ofereixen, així que teniu moltes opcions on triar. Nosaltres et deixarem un parell de recomanacions, on l’oferta gastronòmica també és molt bona en el cas que siguis dels meus i no t’agradin els caragols.

On menjar cargols a Lleida

Restaurant En família 

Ubicat al carrer Camp de Mart número 7, aquest establiment ofereix una carta amb moltes propostes elaborades amb productes de proximitat. A banda dels caragols, menció especial mereixen el salmó marinat i els plats amb carn de vedella de moltíssima qualitat.

El local és ampli i molt lluminós, el servei ràpid i eficient, disposen de trona per als més petits i és un restaurant ideal per gaudir d’un àpat amb família.

On menjar a Lleida
On menjar a Lleida

Restaurant Celler del Roser

El Celler del Roser és un restaurant de cuina catalana que ofereix plats tradicionals com l’escalivada, les carxofes arrebossades o l’esqueixada de bacallà. De fet, el bacallà, juntament amb els cargols, és un dels seus productes estrella, tot i que a nosaltres ens encantar la tendresa del seu xai al forn. 

Està ubicat al carrer Cavallers número 24, just al davant del Parador Nacional i a pocs minuts del carrer Major i la plaça de la Paeria.

On menjar a Lleida
On menjar a Lleida

El mapa de Lleida

Per acabar, et compartim aquest mapa per si pot ajudar a ubicar tots els indrets que has trobat anomenats en aquest article.

Codi ètic. Blogtrip.

Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència després de participar en un blogtrip, ara bé l’organitzador no té cap influència a l’hora de redactar el text. Les opinions i les imatges són de la nostra autoria perquè volem que tinguis informació veraç basada en la nostra experiència.

Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació, és a dir, que si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc, però l’ús d’aquest enllaç no incrementarà el preu final per a tu.

Ebook gratis


 

Hem publicat l’ebook
‘Viatjar amb nens. Guia pràctica per viatjar en família i no morir en l’intent’. Descarrega’l gratis!

Segueix-nos a


 

Qui som


 

Soc la Laia, una periodista de Tarragona apassionada dels viatges i la fotografia.

Potser t’interessa


 

Caregue, el poble dels 13 habitants i la casa senyorial

Caregue, el poble dels 13 habitants i la casa senyorial

Entremig de les muntanyes de la Vall d’Àssua, en un dels primers punts on aconsegueixen arribar els raigs de sol cada matí, s’alça la petita vila de Caregue. Un municipi de ben segur desconegut per la majoria, però on hom pot tenir l’oportunitat de dormir en una de...

Publicitat


 



Laia Díaz

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per formació i vocació. M'agraden els castells, les cireres i les xarxes socials i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet!
Reserva els hotels més barats pel teu pròxim viatge
Et regalem 10 € per la teva primera reserva hotelera
Beneficia’t d’un 5% de descompte en la teva assegurança de viatge
Activitats al millor preu amb guies de llengua hispana
Compara i compra els bitllets d’avió al millor preu
Troba les millors ofertes de cotxes de lloguer
Connexió 4G en tots els teus viatges amb un 5% de descompte



També et pot interessar

Caregue, el poble dels 13 habitants i la casa senyorial

Caregue, el poble dels 13 habitants i la casa senyorial

Entremig de les muntanyes de la Vall d’Àssua, en un dels primers punts on aconsegueixen arribar els raigs de sol cada matí, s’alça la petita vila de Caregue. Un municipi de ben segur desconegut per la majoria, però on hom pot tenir l’oportunitat de dormir en una de...

2 Comments

  1. Fuet i Mate

    També teniu el museu Roda-Roda que és gratuïti a la canalla sempre agrada i el Museu de l’aigua que és entretingut i també gratuït. El primer dimarts de mes hi ha entrada gratuïta a la Seu i al Museu. I si no fa molta calor, podeu anar a l’Arboretum

    Reply
    • Laia Díaz

      Moltes gràcies pels suggeriments!

      Reply

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *