Tòquio és una megalòpolis súper poblada i la manera més senzilla d’organitzar-hi una visita és distribuir el recorregut tenint en compte els diferents districtes/barris de la ciutat.
Així és com ho vam fer nosaltres, de manera que cada dia decidíem quin o quins barris descobriríem durant la jornada i considero que també és la manera més clara i senzilla de distribuir totes les entrades del blog que dedicarem a la capital japonesa.
El districte de Ueno, una de les dues zones en què es divideix el barri de Taitō, va ser el nostre primer contacte amb la capital nipona. Aquí teníem l’allotjament, de manera que després de les més de 15 hores de viatge que portàvem i tenint en compte que gairebé no havíem dormit, vam decidir no allunyar-nos gaire perquè quan el nostre cos digués prou poguéssim fer el check-in i descansar una estona.
El punt central del districte de Ueno és el parc Ueno-Kōen. En el seu punt més alt hi ha el temple Kanei-ji, que va ser el darrer punt d’atrinxerament de 2.000 homes per defensar el govern militar, conegut com sogunat, de Tokugawa el 1868. L’exèrcit imperial, però, va vèncer i llavors va començar la construcció del parc tal i com se’l coneix avui en dia: amb grans museus de característiques semblants als europeus i amb diversos temples i santuaris que van haver de ser reconstruïts després de la batalla.
Què veure i fer a cada barri de Tòquio. Descobrint Ueno
Com arribar a Ueno?
L’estació de Ueno és un dels intercanviadors més importants de la ciutat. Per l’estació de metro de Ueno hi passen dues línies: Ginza Line (G16) i la Hibiya Line (H17). A banda, la línia Yamanote JR fins a Uguisudani permet sortir directament a la zona del temple temple Kanei-ji (sortida nord).
Què visitar a Ueno?
Parc Ueno-Kōen
Va ser el primer gran parc públic de la ciutat fundat el 1873, tot i que és molt més antic, i cada primavera milers de japonesos s’hi troben per celebrar la floració dels cirerers. Les construccions que hi ha daten del segle XVII. Hi destaquen el Kiyōmizu Kannon-dō, que agafa com a model l’emblemàtic temple de Kioto Kiyōmizu-dera, i el Tōshōgu (Horari: de 9.30 a 16.30h. Preu: 500 iens), un santuari sintoista inspirat en el de Nikko i que destaca, entre altres coses, pel seu camí de llanternes fetes en bronze i pedra.
També hi ha l’estany Shinobazu que té una diàmetre de dos quilometres i que està dividit en tres zones: l’Estanc de les flors de loto (a l’estiu aquestes flors el cobreixen completament), l’Estanc dels cormorans (aquestes aus habiten a la zona) i l’Estanc de les barques (es poden llogar unes barques amb forma de cignes). Al centre de l’estany hi ha un petit santuari dedicat a la deessa Benzaiten, Benten-do, de culte compartit tant per creients sintoistes com per budistes. En aquesta zona també hi acostuma a haver nombroses paradetes de menjar.
Kanei-ji (Tōeizan Kan’ei-ji Endon-in)
Aquest temple budista s’estenia per bona part del parc, però va ser destruït durant la batalla del 1868 i ara únicament en queden restes repartides per la zona, entre les quals hi ha una pagoda de cinc pisos.
Museu Nacional de Tokio (Tokyo Kokuritsu Hakubutsukan)
Entre les seves parets hi ha la major col·lecció d’art japonès del món, que inclou antigues ceràmiques, escultures religioses, espases samurais, quimonos… Té diversos edificis: el més important és la Hokan (galeria principal) que barreja motius arquitectònics occidentals i orientals. Obre de dimarts a diumenge de 9.30 a 17h i el preu de l’entrada és de 620 iens (gratuït pels menors de 18 anys).
No et perdis la nostra completa guia per visitar Tòquio en 3 dies
Zoo de Ueno (Onshi Ueno Dōbutsuen)
És el zoològic més antic de tot el país i tot que acull més de 400 espècies d’animals els més visitats són els pandes gegants que van arribar de la Xina l’any 2011. De fet, veure-ho que a moltes zones del parc i també d’arreu del districte hi ha estàtues, cartells, peluixos i tot tipus d’objectes amb forma de panda. Són tota una sensació! Obre de dimarts a diumenge de 9.30 a 17h i el preu de l’entrada és 600 iens (200 iens els menors de 15 anys i 100 iens els menors de 12 anys).
Gojo-Tenjin
Amb una entrada de petites portes torii, molt similiar al Fushimi Inari de Kyoto, aquest santuari sintoista està dedicat al déu de la collita. El missatger és la guineu, que sempre està davant dels edificis dedicats a aquesta deïtat.
Yushima Tenman-gū
És un altre santuari sintoista, en aquest cas situat fora dels límits del Parc Ueno, i dedicat al déu de la saviesa. La majoria d’ofrenes són d’estudiants universitaris que demanen aprovar els exàmens d’accés a la universitat.
Finalment, si amb el passeig pel parc no en teniu prou, al nord d’aquest hi ha Yanaka (línia Yamanote JR fins a Nippori, sortida oest), un barri que va sobreviure miraculosament al terratrèmol del 1923, als bombardejos de la Segona Guerra Mundial i a la modernització. És una zona on es concentren més d’un centenar de temples que es van traslladar des d’altres zones de Tòquio durant un episodi de reestructuració urbana. També hi ha el Yanaka-reien, un dels cementiris més grans de Tòquio, amb més de 7.000 tombes, algunes de les quals de personatges molt coneguts a les seves respectives èpoques.
Nosaltres hi vam arribar amb la intenció de buscar algun lloc per dinar, però no sé si era el cansament que ja començava a ser molt evident que ens vam atabalar una mica i vam fer mitja volta per tornar al centre del parc on hi havia una mena de fira plena de paradetes de menjar tradicional, així que vam agafar els nostres primers yakitori i un okonomiyaki i vam fer com tota la resta de japonesos que hi havia per allí: menjar al bell mig del Parc Ueno.
El tema gastronòmic mereix un capítol a banda, així que no us perdeu aquesta guia sobre què menjar a Japó, perquè és increïble la varietat de coses que mengen i com estan totes de bones!
El mapa de Ueno
Per finalitzar aquest article, us deixem un mapa amb els punts d’interès del districte de Ueno enumerats anteriorment perquè us sigui una mica més senzill orientar-vos.
Més articles pràctics per preparar un viatge al Japó:
- Japó en 10 dies. Tota la informació que necessites per organitzar un primer viatge a Japó i no perdre’t res
- 30 coses que has de saber abans de viatjar al Japó per primera vegada
- Menjar típic del Japó. Guia i fotos de plats tradicionals i populars de la gastronomia japonesa
- Guia sobre l’ús de la Japan Rail Pass (JRP). Què és i on es compra?
- Les nostres recomanacions per trobar allotjament al Japó bo, bonic i barat
- Visitar Tòquio en 3 dies. Guia dels barris i els llocs imprescindibles de la capital del Japó
- Qué veure a Kyoto en 2 dies. Guia per aprofitar al màxim una visita a la ciutat de Kyoto
- Com anar de Tòquio a Kamakura en un dia per visitar el Gran Buda
- Com anar d’Hiroshima a l’illa de Miyajima pel teu compte per passar-hi la nit
- Visitar Hiroshima en 1 dia des de Kyoto o Osaka
- Què veure a Osaka en 1 dia. Guia i mapa dels imprescindibles de la ciutat
- Què veure a Nara en una excursió de mig dia des de Kyoto o Osaka
Codi ètic. Lliure
Aquest article està escrit en base a la nostra pròpia experiència, amb informació veraç que volem que et sigui útil a l’hora de planificar els teus viatges.
Tingues en compte que alguns enllaços d’aquest post poden ser d’afiliació. És a dir, si realitzes la compra d’un dels producte aquí esmentats seguint aquest enllaç rebrem una petita comissió que ens ajudarà a cobrir el manteniment del bloc. L’ús d’aquest enllaç, però, no incrementarà el preu final per a tu.
Pues hicisteis bien!! pic nic en el parque si señor ^_^ esos puestecillos me gustaron mucho jejeje
Nuestra energía no daba para más… Aunque después de una mini siesta de media hora revivimos y la tarda/noche acabamos aprovechándola un montón! #AkihaRules 😉